Istarski policajac i njegov otac pucali po Đurđevcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umirovljeni koprivnički policajac i njegov sin, djelatnik Policijske uprave istarske, sudjelovali su u krvavom obračunu što se u četvrtak u sitne noćne sate dogodio u Ulici Stiska u Đurđevcu. Otac istarskog policajca ujedno i sam umirovljeni policijski službenik u tom je okršaju hicem iz pištolja ranio jednog stanara, te je nakon kriminalističkog istraživanja završio u pritvoru.

Sve je započelo u srijedu kasno navečer dok su 32-godišnji istarski policajac i njegov 42-godišnji šogor prolazili Ulicom Stiska. Riječ je inače o dijelu Đurđevca naseljenom mahom romskim obiteljima, zbog kojih policija vrlo često mora i intervenirati.

Nije nam službeno potvrđeno zašto su se 32-godišnji policajac i njegov šogor zakačili sa stanarima ulice, no prema riječima očevidaca uvrede i psovke letjele su s obje strane.

Očito revoltiran onim što je doživio 32-godišnjak se po povratku kući požalio svom 55-godišnjem ocu. Umirovljeni policajac kad je čuo sinovu verziju događaja odlučio je osobno otići u Ulicu Stiska i obračunati se s ljudima koji su mu uvrijedili sina.

Na kraju su i otac i sin otišli natrag "dijeliti pravdu". Nastavila se tako svađa s 32-godišnjim stanarom i njegovim susjedima.

Kada je primijetio da je vrag odnio šalu, istarski policajac pokušao je smiriti sukob - izvukao je pištolj i zapucao u zrak. Ispalio je dva hica što, međutim, nije smirilo strasti niti bilo koga obeshrabrilo. Pogotovo se nije smirio njegov otac koji je u idućem trenutku izvukao svoj pištolj i zapucao prema 32-godišnjem stanaru. Tek kada je ovaj teško ranjen pao, i kada su stigle patrole đurđevačke policije sukob je prekinut.

Prema službenim informacijama iz Policijske uprave koprivničko-križevačke 32-godišnjak je zadobio ustrijel desne noge, te je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici, gdje je zadržan na liječenju.

Policija je dan kasnije pretražila dom svog umirovljenog kolege i pronašla četiri pištolja i šest pušaka. Kako je riječ o lovcu, za svoje oružje imao je urednu dozvolu, ali ga nije držao sukladno zakonskim obvezama. Zbog toga mu je svo oružje oduzeto. I od njegovog sina oduzeta su dva pištolja što ih legalno posjeduje. (Ana RAIĆ-KNEŽEVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter