Istarski plivački savez proglasio najbolje u 2012.

Najbolji s priznanjima PSIŽ-ja (Snimio Manuel ANGELINI)
Najbolji s priznanjima PSIŽ-ja (Snimio Manuel ANGELINI)

Plivački savez istarske županije proglasio je najuspješnije u 2012. godini u sedam dobnih kategorija. Najboljim početnicima proglašeni su Edi Hadžić (Arena) i Lea Žempera (Delfin), kod mlađih kadeta i kadetkinja slavili su Mario Ban (Delfin) i Paola Paljić (Poreč), kod kadeta i kadetkinja Bruno Blašković (Pula) i Vanna Janković (Arena), kod mlađih juniora i juniorki Anton Hrvatin i Iva Marinović (oboje Delfin), kod juniora Edi Pereša i Valentina Vrljić (oboje Arena), kod mlađih seniora i seniorki Dario Lacković i Valery Švigir (oboje Arena) te kod seniora i seniorki Stefan Koroman (Arena) i Paula Klunić (Pula).

U apsolutnoj kategoriji slavila je Valery Švigir, dok je najboljim trenerom proglašen Svetoslav Bobev (Arena).

Najtješnju pobjedu ostvarila je članica Pule Paula Klunić, koja je za samo 16 bodova bila uspješnija od "arenašice" Tamare Beber.

- Moj stil je delfin gdje se osvaja najmanje bodova, pa je možda i to bio razlog, no ipak sam uspjela biti najbolja. Prvi mi je to naslov u seniorskoj konkurenciji, lani sam bila najbolja među mlađim seniorkama, a imam još nekoliko naslova osvojenih među mlađim uzrastima - rekla je Paula Klunić, koja je jesenas upisala fakultet u Rijeci i sad trenira s plivačicama Primorja.

Kod seniora je najviše bodova prikupio član Arene Stefan Koroman.

- Druga mi je to nagrada u karijeri, bio sam najbolji i kao mlađi junior. Što ih nema više možda je razlog to jer sam kasno počeo s plivanjem, tek s 13 godina i to na preporuku liječnika jer sam bio boležljiv. Prije sam više preferirao leđni stil, sad se polako okrećem slobodnom - rekao je Stefan Koroman, student Ekonomskog fakulteta u Puli. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter