Istarski plesaci na Platformi koreografa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam plesnih predstava i jednu multimedijalnu instalaciju odgledat ce publika na Hrvatskoj koreografskoj platformi, koja ce se održati od 9. do 12. lipnja u Zagrebackom plesnom centru, a kao drugi dio ovogodišnjeg 28. Tjedna suvremenog plesa, jednog od najvažnijih i najvecih festivala suvremenog plesa u regiji

Predstavit ce se i koreografi iz Istre. U projektu "Roberta, Roberta", istarski umjetnici plesacica Roberta Milevoj i videoumjetnik Matija Debeljuh, bave se odnosom izmedu plesa i filma kao proširenog medija unutar kazališta.

Puljani Aleksandra Mišic i Ognjen Vucinic (MASA Dance Company) u svojoj predstavi "Randevu" pružaju pregled prvih 25 godina svog rada kroz koju prikazuju prijateljstvo, podršku, razumijevanje, toleranciju, provokaciju, suosjecanje, seksualnost, smijeh, slobodu i brojne druge osjecaje.

Hrvatska koreografska platforma dio je programa koji se odvija u suradnji s Ministarstvom kulture RH za selekciju hrvatskih umjetnika koji ce biti predstavljeni u Francuskoj 2012. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter