Istarski ORaH-ovci poznati do kraja godine

Mirela Holy obećala je da će njena stranka kontinuirano voditi brigu o održivom razvoju (G. MEHKEK/CROPIX)
Mirela Holy obećala je da će njena stranka kontinuirano voditi brigu o održivom razvoju (G. MEHKEK/CROPIX)

Novoosnovana stranka ORaH (Održivi razvoj Hrvatske), koju vodi bivša SDP-ovka i smijenjena ministrica zaštite okoliša i saborska zastupnica Mirela Holy, uskoro će svoje djelovanje proširiti po županijama, pa tako i na području Istre.

No, sve dok ORaH ne dobije rješenje o upisu u Registar političkih stranaka, ne može politički djelovati jer nema status pravne osobe i ne može primati nove članove, potvrdila nam je Zorica Živković Farina, zadužena za odnose s javnošću u stranci.

Veli da im je Istra jako interesantna za buduće djelovanje te da je rad stranke podijeljen na četiri regije - istočnu, zapadnu, središnju i dalmatinsku. Istarska županija, uz Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Karlovačku, spada u regiju zapad.

Živković Farina nije željela otkrivati stavove po pitanju strateških projekata koji se planiraju u Istri, primjerice izgradnje trećeg bloka Plomina, već je rekla da se stranka neće baviti isključivo zaštitom okoliša već i zaštitom građana u ostvarivanju njihovih prava i interesa.

Povjerenik za Istru i ekološki aktivist Vjeran Piršić bio je konkretniji pa veli da su već u pregovorima s 20-ak ljudi, među kojima ima i predstavnika ekoloških, ali i strukovnih udruga, nezavisnih listi kao i aktualnih vijećnika. Po njegovim riječima, imena povjerenika u istarskim gradovima i općinama bit će poznata do kraja godine. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter