Istarski OraH: Na izborima maknuti stare političke kaste

Dragica Pršo, Petra Kosanović Vrbat i Dinko Zelić (D. MEMEDOVIĆ)
Dragica Pršo, Petra Kosanović Vrbat i Dinko Zelić (D. MEMEDOVIĆ)

Najavu novih parlamentarnih izbora u istarskom ORaH-u vide kao novu šansu svima u Hrvatskoj. Petra Kosanović Vrbat, potpredsjednica OraH-a i predsjednica GO Umag je na konferenciji za novinare u ponedjeljak iznijela kako je sada dana šansa da se maknu sve one političke kaste koje već 25 godina sustavno uništavaju sve.

- Na izborima birajte opcije kojima ideologija nije sveta krava. Ovaj put prepoznajte one stranke i pojedince koji nude rješenja, a ne lažna obećanja, koje istinski zanima prosperitet države i društva u cjelini i koji znaju kako to postići. Na izborima birajte promjenu. Nove ljude i drukčiju politiku. Birajte odgovornost i programsku stranku. Bez populizma i ideologije. Treba nam zemlja u kojoj će se zakoni provoditi, a ne biti samo mrtvo slovo na papiru. Zaslužujemo bolju, pravedniju i uređeniju zemlju. Vratimo nama sadašnjost i našoj djeci budućnost, a prošlost ostavimo njima, naglasila je Kosanović Vrbat.

Dodala je kako stranka ORaH nudi rješenja za postojeću situaciju te da su ista artikulirana u prihvaćenim sektorskim politikama, slijedom čega smatra da je ORaH jedina autentična programska stranka u Hrvatskoj. Dragica Pršo, predsjednica GO ORaH Pula i članica predsjedništva izjavila je da dok se cijelo društvo raspada mi se bavimo spinovima zbog svega što se zbiva na utakmici.

- Vrijeme je za treći put, a tu vidimo put OraH-a. Ako na vlasti ostanu populisti nikakvih promjena neće biti, zato je nužno da se na izborima dogodi promjena i da se okrenemo strankama koje imaju program, navela je Pršo. Dinko Zelić, član glavnog foruma OraH-a rekao je da su nedavno održani unutarstranački izbori kada je Istra dobila status regije u programskim smjernicama stranke, a Kosanović Vrbat je postala jedna od troje čelnika stranke. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter