Istarski obrtnici na zagrebackom sajmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam istarskih obrtnika nastupit ce na 51. medunarodnom sajmu obrtništva u Zagrebu od 15. do 19. rujna pod okriljem Obrtnicke komore Istarske županije. Najavio je to na konferenciji za novinare Mario Paliska, predsjednik Odbora za sajmove Hrvatske obrtnicke komore. Doznajemo da ce 70 posto njihovih troškova platiti HOK, a preostalih 30 županijska obrtnicka i udruženja.

Obrtnici prvi put izlažu u terminu zajedno s poduzetnicima, na jesenskom, a ne proljetnom velesajmu kao dosad. Na ukupno 2.300 cetvornih metara predstavit ce se 200 izlagaca, a ulaz ce za posjetitelje biti besplatan. Iz Istre ce izlagati Eurodekori iz Buzeta koji proizvode štukature, porecki MAT s istarskim suvenirima te proizvodac plasticne ambalaže i vatrogasnih kaciga PAB plastika Akrapovic iz Buzeta. Vrsarska mesnica Kalcic predstavit ce svoje suhomesnate proizvode i maslinovo ulje, kao i tvrtka Torkop iz Buzeta. S vinom nastupa obrt Sošic iz Vižinade, a s umjetnickim proizvodima galerija Sibylla iz Buzeta.

Najavljen i 12. obrtnicki sajam Istre koji ce se na Karolini održati od 8. do 11. listopada. Izlagaci se mogu prijaviti još tjedan dana. Polovicu troškova za ovaj sajam placa HOK, a preostali iznos županijska obrtnicka komora i udruženja obrtnika. "Vjerujemo da ce sajam biti uspješan unatoc gospodarskoj situaciji", rekao je Eros Soric, tajnik županijske komore.


Podijeli: Facebook Twiter