Istarski modni dizajneri pred riječkom publikom

Vodnjanska dizajnerica Antonela Gregorović i njene kreacije
Vodnjanska dizajnerica Antonela Gregorović i njene kreacije

Gala modna revija hrvatskih dizajnera u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, emisije i portala Extravagant održana je u sklopu Guver Extravagant gala by Eternity u Guvernerovoj palači u Rijeci. Raskošne večernje haljine, predivne kreacije i najnovije kolekcije za nadolazeću sezonu predstavili su neki od najboljih hrvatskih dizajnera: Boduoir, Andy's, Kaya design, Hero4heroes, Showroom Antonela, I.J. design, Ingrid Rojc, Lav Lux LC, Design by Sascha, Peperoncina design i Boris Pavlin.

Doza glamura

Poznati pulski dizajner Sascha Obradović prvi put se predstavio riječkoj publici koja ga je oduševljeno podržala, a predstavio je novu kolekciju "Wrapped with lace". Služeći se čipkom kao glavnom vodiljom kolekcije, siluetu oplemenjuje raskošnim detaljima u obliku resa, perla, volana, kao i u slojevitim kombinacijama začinjenim Accessoiresom GB nakitom. Kroz odabir materijala stvorene su upečatljive efektne toalete s dozom glamura.

Prvi put se predstavila i dizajnerica Ingrid Rojc iz Buja. Njezinu kolekciju čine haljine i kaputi jarkih boja i kontrasta. Tkanine koje prevladavaju su vuna, kašmir, viskoza i ponešto čipke. Konstrukcijski ima mnogo krojnih dijelova, geometrijskih oblika i sve je dodatno ukrašeno sa Swarovski kristalima.

Military Chic

Vodnjanska dizajnerica Antonela Gregorović posljednjih je pet godina prisutna na riječkoj modnoj sceni, a odvažnost, profinjenost i blještavilo glavne su karakteristike njene nove "Military Chic" kolekcije. Maskirni uzorak u lepršavoj varijanti tkanine glavna je nit vodilja kolekcije. Dizajnerica je maskirnom dodala element blještavila koristeći metalik srebrnu tkaninu, te sve upotpunila mekoćom baršuna. Krojeve je razigrala predimenzioniranim volanima i prorezima, a završni pečat postigla je čipkom i cirkonma. Kombinirajući na prvi pogled nespojivo maskirno s metalik, čipkom, baršunom i cirkonima nastala je chic kolekcija koja je modna poslastica za vojsku odvažnih "fashionistica". Uz haljine kolekciju je upotpunila bomber jaknama, ukrasila ih aplikacijama te se svaka jakna može personalizirati inicijalima od pleksija sa Swarovski kristalima. (Priredio M. Ra., snimio Giordano CELLICH)


Podijeli: Facebook Twiter