Istarski maratonci: New York je naš!

Otrčali New York - Ozren Rnjak, Miljenko Cukon, Đurđica Orepić, Doriana Buršić, Vesna Dapinguente i Ivica Matošević
Otrčali New York - Ozren Rnjak, Miljenko Cukon, Đurđica Orepić, Doriana Buršić, Vesna Dapinguente i Ivica Matošević

Među 45.000 sudionika jučerašnjeg njujorškog maratona, 42,195 kilometara uspješno je istrčalo i šestero maratonaca iz Istre - Ozren Rnjak, Vesna Dapinguente, Miljenko Cukon, Đurđica Orepić, Ivica Matošević i Doriana Buršić.

- Jako sam umoran; boli me sve, ali sam ipak izdržao. Otrčao sam za četiri sata, 26 minuta i 55 sekundi. Zadovoljan sam i sretan. Javio sam se i svojim pulskim liječnicima, kaže 64-godišnji Miljenko Cukon, koji je od svog prvog sudjelovanja na njujorškoj utrci 2004. do drugog nastupa na jučerašnjem 43. izdanju najpoznatijeg svjetskog maratona doživio dva infarkta i ugrađena su mu tri stenta.

S njim je trčao, kako je uoči maratona i najavljivao, poznati pulski maratonac Ozren Rnjak koji na cilj stigao samo sekundu iza Cukona. Rovinjki Vesni Dapinguente ovo je bio četvrti njujorški maraton i otrčala ga je za tri sata i 35 minuta i 44 sekunde, a njena sugrađanka Doriana Buršić, u prvom njujorškom nastupu, za četiri sata, tri minute i 18 sekundi.

Poznati istarski vinar Ivica Matošević i njegova životna suputnica Đurđica Orepić presretni su iskustvom svog prvog njujorškog maratona. Matošević je, usput, trčao s majicom na kojoj je bio slogan: "Run for Istrian Teran!"

- Presretni smo i puni pozitivnih emocija. Jedinstveni je to doživljaj. Đurđica je otrčala za tri sata i 46 minuta i 26 sekundi, a ja za četiri sata i 38 minuta i četiri sekunde. Bilo je jako hladno, puhao nam je vjetar u prsa, nezahvalno je bilo trčati, ali s tom izvrsnom podrškom sjajne publike sve loše brzo zaboraviš, kazao je Ivica Matošević. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter