Istarski kraji Kristiana Macinića

Autor sa svojim djelom (M. ANGELINI)
Autor sa svojim djelom (M. ANGELINI)

U vodnjanskoj palači Portarol krajem minulog tjedna otvorena je samostalna izložba Kristiana Macinića pod nazivom "Istarski kraji". Ovo je prva izložba kojom se autor predstavlja vodnjanskoj publici, a predstavila ga je direktorica Turističke zajednice Vodnjan Morena Smoljan Makragić, dok je pulski fotograf Đani Celija govorio o izloženim djelima.

- Autor u ovom ciklusu donosi fotografije istarskih krajolika i motiva, prošarane nešto mističnijom i mračnijom atmosferom koja je ujedno i autorov prepoznatljiv izričaj. Ovo je autorova deveta samostalna izložba, napomenuo je Celija. Izložba je presjek radova koje autor predstavlja, a ujedno se nalaze i u knjizi koju prati nosač zvuka "Kartulina", realiziran uz žensku vokalnu skupinu Brajde.

- Macinić na projektu radi gotovo godinu dana i putem ove glazbene razglednice predstavlja Istru u nešto drugačijem svjetlu od uobičajenog, prikazujući Poluotok kao mjesto susreta tradicije i davno zaboravljenih krajolika, istaknuo je Celija.

Izuzev osam samostalnih izložbi, izlagao je tridesetak puta na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu i bio je finalist u kategoriji portretne fotografije na renomiranom rovinjskom fotografskom festivalu Photodays. Izložba je otvorena još sutra. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter