Istarski Kempinski Adriatic otvoren bez pompe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvih stotinjak gostiju smjestilo se danas u luksuznom hotelu Kempinski Adriatic u Alberima kod Savudrije, koji je svoja vrata otvorio bez pompe. U sklopu tog resorta, cija je gradnja pocela prije dvije i pol godine, jest i prvo golf igralište s 18 rupa u Istri, koje je vec u 7 sati primilo igrace, mahom Slovence i Austrijance. Službeno otvorenje cijelog ovog kompleksa, kategoriziranog s pet zvjezdica, koji ce raditi 365 dana u godini, zakazano je za 28. kolovoza kada ce vrpcu simbolicno prerezati predsjednik države Stjepan Mesic, najavila je direktorica Skiper hotela Ljubica Marfan. Dodala je da ce dan nakon toga Mesic zaigrati golf na novom igralištu.

- Okoncana je vrlo zahtjevna strana investicija, teška 210 milijuna eura, u kojoj nam je partner najstariji europski lanac hotela Kempinski, koji iza sebe ima stoljetnu tradiciju u elitnom turizmu. Ovaj u Alberima je 61. hotel lanca Kempinski u svijetu. Recesija nije zaobišla niti nas - luksuzne 22 rezidencijalne vile pored hotela nisu dovršene, marina nije izgradena, ali smo, tome usprkos, zaposlili 200 djelatnika, rekla je Marfan.

Ovakvo "mekano" otvaranje najvece investicije u hrvatskom turizmu, koju je financirala Hypo - Alpe Adria banka, potrebno je da bi se u kompleksu mogli otkloniti još neotkriveni nedostaci, koje je gotovo nemoguce sanirati bez uobicajenog hotelskog pogona. Marfan je istaknula da posjeduju sve potrebne "papire", medu kojima je i uporabna dozvola. Hotel ima 372 postelje u 165 soba, 19 apartmana i još dva predsjednicka apartmana - svaki ima po 650 cetvornih metara i bazen na terasi. Cijene se krecu od 190 eura za nocenje s doruckom u standardnoj sobi do 10 tisuca eura dnevno za president suite, iznad kojeg se na krovu nalazi heliodrom, opremljen za dnevno i nocno slijetanje helikoptera. Hotel ima i wellness centar koji se prostire na tri tisuce kvadrata.


Podijeli: Facebook Twiter