Istarski kaskaderi predstavili se na Katarini

Akcija na Katarini (Neven LAZAREVIĆ)
Akcija na Katarini (Neven LAZAREVIĆ)

Jučer se u prostoru bivše vojarne Katarina u Puli novinarima ukratko predstavila Udruga kaskadera Istre i Kvarnera koja je snimala svoj promo video. Bilo je tu i malo akcije, i automobila, pucnjave i "talačke" situacije, a sve za potrebe jedne serije.

Udruga Filmski centar Istre i Rijeke osnovana je prije tjedan dana. Sjedište udruge je u Galižani, njen osnivač je Jani Zombori, a  okuplja tristotinjak članova. Ciljevi su im okupljanje kaskadera, poslovi i vježbanje, koreografije kaskaderskih uloga. Udruga je otvorena kako za kaskadere, ali i statiste, glumce profesionalce i amatere.

Cilj im je okupljanje statista Istre i Kvarnera te stvaranje baze podataka radi njihova angažmana u svrhu ostvarivanja filmskih, reklamnih i drugih projekata, a u planu su i škola plesa i scenskog nastupa te radionica osnova novinarstva kao i organizacija konferencija, seminara, predavanja i drugih događaja. Namjera im je organizirati i predavanja istaknutih osoba, poznatih hrvatskih i inozemnih glumaca, producenta i režisera. U planu su i radionice glume, amaterske glume, vježbanje glume pred kamerom, pisanje filmskih scenarija, filmska i video režija i škola režije. Udruga će se baviti video produkcijom, snimanjem i montažom videa, uvježbavanjem rukovanjem opremom, izradom i organizacija snimanja dugometražnog filma, kratkometražnog i dokumentarnog filma itd.

Među ciljevima udruge je i promocija Hrvatske i Istre kao filmske destinacije te približavanje inozemnim produkcijskim kućama ljepota hrvatskog priobalja za uvrštavanje u filmske kulise. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter