Istarski kanat uz zvuke harmonike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stihovi Mate Balote uz raznovrsne zvukove harmonike odjeknuli su u ponedjeljak u prakticki praznoj Velikoj dvorani Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Razlog tome je zasigurno koncert "Flauta, Sax i prijatelji" koji se istovremeno održavao u Domu hrvatskih branitelja, gdje se pak tražilo mjesto više.

Harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilic" pod dirigentskom palicom Damira Bužlete, zapoceo je "Gala koncert" glazbenim programom na cijem su repertoaru uglavnom bile skladbe koje su posebno oznacile njihovo sudjelovanje na natjecanjima i festivalima diljem Europe. Pored "Slavonske rapsodije" i "Poeme", na programu se nalazilo "Simfonijsko kolo" te "Melodia en LaMinor mol" i "Fantasia Russia".

Znacajnu pažnju svojom izvedbom, uz ovacije mahom obitelji izvodaca, prisvojili su harmonikaški dvojac Mia Cojbašic i Ivan Šverko izvedbom "Ruske oluje", a koji su i odnedavno postali službeni duet harmonikaškog orkestra. Nakon završne skladbe orkestra, na pozornicu je stupila Lidija Percan koja je procitala stihove Mate Balote "Pramalice" uz povremeno pjevušenje refrena i tihu pratnju harmonika. Uslijedilo je razigrano pjevanje "Kalavojne" Tamare Obrovac uz klavirsku i glasovnu pratnju Bruna Krajcara.

Kao šecer na kraju ovog žalosno posjecenog "Gala" koncerta uslijedila je dominantna pojava Radojke Šverko koja je snažnom izvedbom "Pozdrav unima doma" zakljucila odlicne nastupe posebnih gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter