Istarski kampovi među najboljima na Jadranu 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski kampovi pobrali su brojne nagrade na 11. Kongresu hrvatskog kampinga održanom u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske od 13. do 15. studenog u Šibeniku, na kojem je sudjelovalo više od 300 predstavnika kampova i stručne turističke javnosti iz cijele Europe. Među najboljima su kampovi Valamar Riviere, Aminessa, Plave lagune i Istraturista. Valamarov Camping Resort Lanterna u Poreču dobio je čak tri nagrade, a kamp Aminess Park Mareda novigradske Lagune dvije značajne nagrade.

Inovativan koncept i tehnologije

Kampovi Lanterna i Mareda osvojili su KUH-ovu nagradu Inova Camp 2017, prvi u kategoriji inovativnog koncepta i to za novo naselje Happy Dog Premium Village, a drugi u kategoriji inovativnog korištenja modernih tehnologija i to za interaktivnu web aplikaciju za goste. Camping Resort Lanterna osvojio je i dvije nagrade Naj kamp Adria, koje dodjeljuje slovenski kamping internetski portal Avtokampi zajedno s Adrijom, proizvođačem mobilnih kućica i glamping šatora, i to prema glasovima kampista iz Slovenije koji biraju najbolje hrvatske i slovenske kampove.

Lanterna je proglašena najboljim velikim kampom u Istri te je na drugom mjestu u kategoriji hrvatskih kampova s najboljim mobilnim kućicama. Treće mjesto u kategoriji velikih kampova na Kvarneru osvojio je Valamarov kamp Ježevac na Krku. Nagrada Naj kamp Adria pripala je i novigradskoj Maredi za najbolje naselje mobilnih kućica u Hrvatskoj te kampu Ulika porečke Plave lagune koji je proglašen najboljim naturističkim kampom, ispred kampa Kovačine i Valalte, svi u sastavu Plave lagune, kao i kamp Bijela uvala u Poreču koji se prema glasovima slovenskih kampista plasirao na treće mjesto među velikim kampovima u Istri.

Iz Valamar Riviere pojašnjavaju da su mobilne kućice u nagrađenom Happy Dog Premium Villageu, novom naselju kampa Lanterna, ograđene, a uz dvije ili tri spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju i dvije kupaonice, imaju i krevet i toalet za pse te kućicu za pse na natkrivenoj terasi gdje su i roštilj i ležaljke. U blizini su šljunčana i stjenovita plaža za pse, specijalizirana trgovina, salon za uređivanje, bar te posebne zone za igru i treninge pasa.

U Aminessu, gdje ističu da je riječ o nagradi struke, pojašnjavaju da nagrađena web aplikacija gostima omogućava narudžbu doručka prema vlastitom ukusu, iz udobnosti mobilne kućice ili vlastitog doma i prije dolaska u kamp. "Ovaj brz i jednostavan način narudžbe i dostave kamping gostima omogućuje uživanje u pogodnostima hotelskog smještaja, a Aminessu je postao važan komunikacijski kanal putem kojeg je moguće dobiti informacije o potrebama i željama gostiju u autokampovima", pojašnjavaju iz uprave novigradskog hotelijera.

Bazeni i nove parcele

Nakon lanjskih ulaganja u Maredu, najavljuju svoje goste iduće sezone dočekati s novim naseljem, Sunset Luxury Villageom s 25 mobilnih kućica koje će imati direktan pristup moru, najnoviji koncept restorana-trgovine sa show cookingom, nove premium parcele s kompletnom infrastrukturom te brojne novosti u ponudi hrane i pića.

- Veoma smo ponosni na ovo priznanje, posebno iz razloga što o najboljima odlučuju sami gosti. Kampovi Plave lagune - Bijela uvala, naturistički kamp Ulika, Zelena laguna i Puntica i ove su godine ostvarili izvrsne rezultate. Godina je to u kojoj smo uložili u izgradnju četvrtog bazena u Bijeloj uvali, što taj kamp čini jedinstvenim na Jadranu, kao i u povećanje broja parcela u Bijeloj uvali, Uliki i Zelenoj laguni, ističe Igor Vidas, direktor kampova u Plavoj laguni. (Duška PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter