Istarski inovatori uspješni na ARCA-i

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez udruga inovatora Istarske županije predstavio se na Medunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2011. u Zagrebu, gdje je izložio nagradama i priznanjima ovjencanih cetrnaest inovacija, a naši su inovatori postigli znacajne poslovne rezultate.

Medunarodni ocjenjivacki sud dodijelio je Zlatnu plaketu "Elektromotoru s permanentnim magnetima namijenjen pogonu manjih plovila" Branimira Ružojcica, "Fasadnom okviru za montažu prozora" Ratka Antica i "The Blue Dolphin medijska terapija" Maje Ploh. Srebrnu plaketu dobio je uredaj za bežicno ukljucivanje i iskljucivanje razlicitih aparata i uredaja "Interface 4+4" Zorana Crnje i Marcela Marica, a broncanu "Postupak i uredaj za relaksaciju, opuštanje i poboljšanje opceg stanja zdravlja" Nedžada Devovica.

Potonjem je dodijeljena i posebna nagrada, medalja IFIA, dok je Ploh zaradila još posebnu nagradu Prvog instituta inovatora i istraživaca u islamskoj republici Iran. Na svecanosti dodjele nagrada IFIA uruceni su posebni ordeni IFIA za poticanje i organiziranje inovatorstva u svijetu, kakav je dobio i ?ani Pincan za tridesetogodišnje neprekidno djelovanje. (I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter