Istarski HSS-ovci pristupili Zelenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednici, i vecina clanstva, dosadašnjih ogranaka HSS-a iz Pule, Pazina, Medulina i Marcane pristupili su redovima Zelene stranke - Zelene alternative kojom predsjeda Josip Rupnik. Cetiri dosadašnja celnika ogranaka: Petar Lovric (Pula), Ivan Rogovic (Pazin), Ivo Pejic (Marcana) i Frano Glavaš (Medulin), potpisali su pristupnice "zelenima", a uskoro bi to prema njihovim najavama trebala uciniti vecina dosadašnjeg clanstva cetiriju ogranaka.

Kako je istaknuo Lovric, dosadašnji predsjednik pulskog ogranka HSS-a, na ovaj potez dosadašnji "seljaci" odlucili su se jer je HSS izgubio identitet i utopio se u HDZ, s kojim je u koaliciji.

Kako su "prebjezi" istaknuli, program koji je najbliži njihovom dosadašnjem radu bio je onaj Zelene stranke, kojim ce nastaviti s radom na zaštiti okoliša i prostora. Iz Pule bi "zelenima" trebalo tako pristupiti oko 90 dojucerašnjih HSS-ovaca, iz Pazina 50-tak, iz Medulina vecina clanstva, dok je prelazak iz Marcane stopostotan, oko 40-tak clanova.

Snaženje "zelenih" predsjednik Rupnik oznacio je dobrim putem da na županijskoj razini stranka izraste u trecu politicku opciju koja ce se i dalje boriti za zaštitu okoliša protiveci se izgradnji Kaštijuna i golf igrališta, te Rockwoola, odnosno, forsiranjem zaštite poljoprivrednog zemljišta i razvoja eko agroturizma u Istri, kojim se, rekao je Rupnik, hrana više ne bi trebala uvoziti.


Podijeli: Facebook Twiter