Istarski hotelijeri za Uskrs očekuju 60 tisuća noćenja

U Maistri očekuju više od 18.000 noćenja - rovinjski hotel Monte mulini
U Maistri očekuju više od 18.000 noćenja - rovinjski hotel Monte mulini

Idealno sunčano vrijeme, relativno visoke temperature i Uskrs u travnju dobitna su kombinacija za istarske hotelske kuće koje ovih uskrsnih blagdana očekuju 80 posto, pa i dvostruko više noćenja nego lani, kad je Uskrs bio mjesec dana ranije, a goste su od boravka u Istri odvratile niske temperature.

Vodeće istarske hotelske kuće za uskrsnih blagdana očekuju više od 60 tisuća noćenja u tridesetak otvorenih objekata, među kojima je polovica hotela.

U porečkoj Plavoj laguni u razdoblju od 14. do 17. travnja bit će otvoreni hoteli Parentium, Laguna Molindrio, Laguna Albatros, Laguna Materada, Hotel Laguna Park, Plavi, te riječki Grand Hotel Bonavia. Također se otvaraju kampovi Zelena laguna i Naturist Camping Ulika.

Dean Matošević, marketing menadžer u ovoj kompaniji, napominje da se, prema aktualnom stanju bukinga, u spomenutom razdoblju očekuje 4.500 gostiju, odnosno oko 13.500 noćenja. Tradicionalno, najviše noćenja očekuju iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Lijepo vrijeme

Lani su uskrsni blagdani bili ranije (od 25. do 28. ožujka), kada je Plava laguna ostvarila 6.079 noćenja. Razlog toliko manjem broju u odnosu na ovogodišnja očekivanja leži u lanjskom puno ranijem terminu, te hladnijem vremenu koje nije privuklo goste.

Nadalje, kampovi Zelena laguna i Naturist Camping Ulika otvaraju se 8. travnja, dok će kampovi Bijela uvala i Puntica biti otvoreni od 22. travnja, bez obzira na spomenute meteorološke prognoze, najavljuju iz Plave lagune.

Arenaturist pak za Uskrs otvara hotele Park Plaza Histria, Brioni, Park Plaza Belvedere i Medulin. Goste će primati i naselja Park Plaza Verudela u Puli te Ai Pini i Kažela u Medulinu, a bit će otvoreni i kampovi Medulin i Stupice. U Arenaturistu očekuju

između 16 i 17 tisuća noćenja, 70 do 80 posto više nego lani.

Tradicionalno, posjetitelji stižu iz bliskih zemalja: Austrije, Italije Slovenije i Njemačke.

Za uskršnji vikend od 14. do 17. travnja u Maistri očekuju više od 18.000 noćenja, i to ponajviše gostiju s njemačkog, austrijskog, slovenskog i domaćeg tržišta. Bit će im na raspolaganju  deset čvrstih smještajnih objekata, od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te turističko naselje Amarin, dok će u Vrsaru biti otvoreni hotel Pineta, apartmani Riva i turističko naselje Belvedere. Također, bit će otvoreno i svih šest kampova. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter