Istarski hotelijeri u iduću sezonu ulažu 600 mil. kn

Pročelje porečkog hotela Zagreb sljedeće će godine krasiti četiri zvjezdice (J. PREKALJ/arhiva)
Pročelje porečkog hotela Zagreb sljedeće će godine krasiti četiri zvjezdice (J. PREKALJ/arhiva)

Većina istarskih hotelskih sustava za iduću sezonu preuređuje dio svojih velikih hotela, kampova, ali i drugih sadržaja. Sudeći po anketi provedenoj među tim kućama, u Istri namjeravaju uložiti oko 600 milijuna kuna. Negdje su radovi već u punom jeku, a negdje će radnici na teren za koji tjedan.

Ono što se već najavljivalo su velike investicije Riviere Adrije, koja posluje u sklopu turističke grupacije Valamar, u hotelske kapacitete u Poreču. Štoviše, Valamar će istarske kapacitete uložiti čak 265 milijuna kuna. U Poreču će u obnovu hotel Zagreb, koji će nakon ulaganja od sedam milijuna eura (oko 53,2 milijuna kuna) dobiti 4 zvjezdice.

- Uz obnovu eksterijera, budući Valamar Zagreb hotel imat će još prostranije, suvremeno uređene sobe s mnogo sadržaja, kao i nove sobe za osobe s posebnim potrebama. Gostima omiljeni show cooking restoran imat će još veću terasu, potpuno novi koncept animacije za djecu uz Maro klubove, novo igralište, Teen's Club i igraonicu, pojašnjava nam predsjednik Uprave Riviere Adrije Edi Černjul.

Arenaturist se pak, nakon nekoliko godina intenzivnog ulaganja u Verudelu, u zadnje vrijeme posvetio svojim kapacitetima u Medulinu. Doduše, i u Medulinu je ove godine završio investiciju u istoimeni hotel, koji je postao jedini hotel za parove u Hrvatskoj. Za nekoliko dana počet će radovi u obližnjem hotelu Belvedere, u koji će ovaj pulski hotelijer uložiti 125 milijuna kuna. Preuređenjem će i Belvedere dobiti četiri zvjezdice te svjetski poznati brend Park Plaza. (piše B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter