Istarski hotelijeri spuštaju cijene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se može cuti da predsezonski lipanj ove godine u vecini hrvatskih destinacija nece biti dobar zbog manjka praznika u emitivnim tržištima, lošijih vremenskih prilika u odnosu na lani i svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafrickoj Republici, pa da se zbog toga na cijelom Jadranu drasticno spuštaju cijene, u Istri nema panike.

Prva cetiri mjeseca završila su u minusu od tri posto što se nocenja tice, ali lipanj i pocetak srpnja, barem prema najavama i prognozama, ne bi na Poluotoku trebali donijeti minuse u turistickom prometu. Bez obzira na to, vecina je istarskih hotelijera na svojim internetskim stranicama vec oglasila niz "last minute" ponuda ciji popusti sežu od deset do dvadeset posto, a kojima ce popuniti lipanjske rupe.

- Prva su cetiri mjeseca, za koje trenutno imamo statistike, bila nešto lošija nego lani, ali to je mali volumen gostiju, tako da ti podaci nisu zabrinjavajuci. Kada pogledamo prošlu godinu, vidimo da su hoteli završili u minusu od cetiri do pet posto, dok je cijeli turisticki promet na kraju godine bio u plusu za jedan posto. To govori da stanje bukinga kod hotelijera nije uvijek presudno za konacnu brojku, kaže direktor županijske Turisticke zajednice Tomislav Popovic u odlasku.

S druge strane, Boris Žgomba, direktor pulske turisticke agencije Uniline i direktor Udruge hrvatskih putnickih agencija (UHPA), kaže da je buking za lipanj usporen zbog cega je medu pojedinim hrvatskim hotelijerima zavladala panika pa je poceo val spuštanja cijena za lipanj iako se vec prije najavljivalo da ce on ove godine biti problematican zbog lošeg rasporeda praznika. Trenutno je što se bukinga tice najpovoljnija situacija u Istri, a najlošija na jugu Dalmacije. (Piše Barbara BAN)

INTEGRALNI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter