Istarski hoteli: Gradi se punom parom

Novi bazenski kompleks između hotela Eden i Lone
Novi bazenski kompleks između hotela Eden i Lone

Za Uskrs svoja će vrata gostima otvoriti neki novoobnovljeni hoteli i turistički objekti u Istri - rabački hotel Sanfior, obnovljeni teniski tereni u Umagu te novi wellness centar u rovinjskom hotelu Eden. Oni su samo dio velikih investicija koje su ove godine započele na Poluotoku u velikim hotelskim kućama, koje ulažu čak 861 milijun kuna. Riječ je o tvrtkama Istraturist iz Umaga, Maistri iz Rovinja, Arenaturistu iz Pule te porečko-rabačkoj Riviera Adriji.

Do sredine travnja bit će otvoren i novoobnovljeni medulinski hotel Medulin, zatim novi bazensko-ugostiteljski kompleks između hotela Lone i Edena u Rovinju i depandansa umaškog hotela Sol Umag, dok je za svibanj predviđeno otvaranje novog turističkog naselja Amarin u Rovinju, rabačkih apartmana Lanterna i pulskog hotela Palma. Čak 600 radnika trenutno punom parom radi u Amarinu rovinjske Maistre koja ove godine ulaže 240 milijuna kuna. Ovo buduće turističko naselje s četiri zvjezdice još uvijek je veliko blatnjavo gradilište gdje se istodobno uređuje 140 potpuno apartmana s 567 kreveta.

Početak lipnja rezerviran je za otvorenje novog teniskog centra Katoro u Umagu.

Na sjeveru Istre gdje umaški hotelijer Istraturist investira čak 261 milijun kuna dovršavaju se unutarnji radovi u depandansi Sol Umaga gdje predstoji još čišćenje i opremanje soba te uređenje fasade, hola i novih terasa, ali i spremišta za bicikle budući da će ovaj hotel od ove godine biti certificiran kao bike hotel.

Gotovo iz svih europskih zemalja stižu pozitivne vijesti kada je u pitanju ovogodišnja turistička sezona. Istra iz većine tih zemalja očekuje veći broj turista čija se prva navala očekuje već za Uskrs kada će se put Jadrana pretežito uputiti Nijemci, Talijani, Slovenci i Austrijanci. (Barbara BAN, snimio Milivoj MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter