Istarski HNS podržat će IDS-ovog Flegu

Veljko Ivančić
Veljko Ivančić

Županijska organizacija HNS-a Istre podržat će IDS-ovog kandidata za župana Valtera Flegu na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, izjavio je večeras predsjednik županijskog odbora stranke Veljko Ivančić nakon stranačkog sastanka u Puli.

- Nakon što su naši timovi obavili sastanke i pregovore s IDS-om i SDP-om i njihovim ostalim partnerima u političkoj utrci, odlučili smo da je Valter Flego bolji kandidat za HNS te ćemo u petak potpisati koalicijski sporazum s IDS-om. Sporazum se odnosi za zajednički nastup na izborima za županijsku skupštinu i župana. Također ćemo s IDS-om koalirati i u gradu Puli i svim drugim jedinicama lokalne samouprave u Istri, kazao je Ivančić.

- Odlučili smo se za Flega jer vjerujemo da je on u ovom trenutku bolji kandidat jer iza sebe ima iskustvo gradonačelnika u dvostrukom mandatu. On je pokazao da ima operativnu sposobnost te da se može nositi sa svim problemima s kojima se nosi jedan župan. Vjerujemo u njegove mogućnosti i sigurni smo da će učiniti puno dobroga za sve građane Istre. Mi, kao liberalna stranka, i po našem svjetonazoru smo bliži IDS-u pa ćemo narednih dana intenzivno raditi na zajedničkom programu za izbore, izjavio je Ivančić. (C. B. GALIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter