Istarski HDZ pozvao na referendum

Istarski HDZ-ovci na današnjoj presici (D. MEMEDOVIĆ)
Istarski HDZ-ovci na današnjoj presici (D. MEMEDOVIĆ)

- Istarski HDZ poziva sve građane da izađu na referendum te da se bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu opredijeljenost izjasne za brak između muškarca i žene kao najprirodniji. To je uostalom tekovina našeg društva, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli prvi istarski HDZ-ovac Ivan Bubić.

Govoreći o HDZ-u, Bubić je rekao da je to stranka demokršćanske i narodnjačke provenijencije.

- Upravo su ta programska načela sačuvala opstojnost hrvatskog naroda. HDZ Istre poziva i članove drugih političkih stranaka i sve građane Istre da se izjasne za to da u Ustav uđe načelo braka kao zajednica između muškarca i žene. Ovo je važan trenutak za hrvatsko društvo i građani će svojim glasom za dati doprinos učvršćivanju temelja našeg društva, kao što su brak i obitelj.

Ovo je prvi referendum u Hrvatskoj koji su inicirali sami građani, što je još jedan dokaz sazrijevanja hrvatskih procesa u našem društvu. Referendum za brak ne ugrožava i ne umanjuje postojeća prava manjinskih skupina. Zato neka građani ne nasjedaju manipulacijama i pritiscima udruga i medija. Sukladno našim demokršćanskim načelima, svi građani Istre bi trebali glasati "za" na ovom referendumu, izjavio Bubić.

Novinarima su se obratili i Jasna Opačak iz bujskog HDZ-a, predsjednica Mladeži HDZ-a Istre Željka Hrlić, tajnica gradske organizacije Mladeži HDZ-a Pule Karin Peruško te tajnik istarskog HDZ-a Anton Kliman. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter