Istarski HDZ opleo po Vladi, Čačiću i Jovanoviću

Stjepan Gabrić i Marino Roce na presici istarskog HDZ-a (snimio A. DAGOSTIN)
Stjepan Gabrić i Marino Roce na presici istarskog HDZ-a (snimio A. DAGOSTIN)

- Gospoda Čačić i Linić još od svibnja šalju javnosti poruke da će podnijeti ostavke ako ne bude velikih investicija i boljitka, a taj se "boljitak" očituje u padu BDP-a većem od dva posto, rekao je dopredsjednik županijskog HDZ-a Stjepan Gabrić na konferenciji za novinare u Pazinu.

- Umjesto da daju ostavke, svako toliko se na malim ekranima ukažu isti političari i izvrijeđaju naciju, kažu ljudima da su glupi i lijenčine te da ne razumiju njihove poteze, u čemu prednjači Čačić, nastavio je oštro Gabrić. "Digli su PDV na 25 posto, povećali cijene, ukinuli pokroviteljstvo Sabora nad obilježavanjem bleiburške tragedije, nameću hrvatskom radništvu nove kolektivne ugovore, prodaju Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku, a Hrvatske autoceste daju u koncesiju… Donedavno je HDZ-ov plan za Pelješki most bio čista ludost i bedastoća, a sada je odjednom, kada su isprobane sve varijante, to jedina prihvatljiva opcija", rekao je on.

- Također, kao prosvjetara s 31 godinom iskustva strah me je brige za školstvo koju pokazuje aktualni ministar Željko Jovanović. Prvo izjavljuje da sindikati nisu bili za veće plaće učiteljima, zatim im ih u srpnju zbog nepoznavanja elementarnih pravila pogreškom smanjuje, ali umjesto da prizna vlastitu grešku, optužuje školske računovođe da ne znaju računati, veli Gabrić.

- Istarska županija dočekala je nespremna školsku godinu pa ponovno roditelji i polaznici osnovne škole moraju raščišćivati koja su njihova prava u plaćanju školskog prijevoza, kazao je predsjednik županijskog HDZ-a Marino Roce. Podsjetio je da još nije riješen problem preseljenja Glazbene škole u Puli te se osvrnuo na statistički podatak da je školski prijevoz u Istri dvaput skuplji od hrvatskog prosjeka. Je li tomu tako zato što već godinama školski prijevoz nije uređen putem natječaja, već se s istim prijevoznikom potpisuje aneks ugovora, zapitao se Roce. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter