Istarski gušti i delicije na Krvavcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fuži s vrganjima, posutice sa slanim sardelama, istarska maneštra, malvazija i maslinovo ulje te fuži s tartufima samo su dio gastronomske ponude koja se proteklog vikenda mogla kušati na najvecem slovenskom skijalištu na Krvavcu.

Na tom je zimskom turistickom odredištu ponad mjesta Cerklje na Gorenjskem, Skijaški klub Istra iz Pule u suradnji s Turistickom zajednicom Istarske županije te TZ-ima Grada Pule i Opcina Svetvincenat, Fažane i Medulina, od petka do nedjelje, organizirao Istarsku feštu na kojoj su se promovirala istarska turisticka mjesta na najbolji nacin, a to je degustacijom vina, maslinova ulja i slanih sardela.



Pulski kuharski dvojac Franko Mocko i Kristijan Milanovic iz Arenaturista su sva tri dana kuhali istarske delicije koje su se potom nudile svim gostima hotela Raj na Krvavcu.

Na tri štanda koja su podignuta na 1.500 metara nadmorske visine, na takozvanoj Plaži, centralnom okupljalištu skijaša na Krvavcu, kušala su se vina vinske kuce Matic iz Baškoti kraj Višnjana, OPG-a Siljan iz Šegotici, maslinova ulja Poljoprivredne udruge Ulika iz Medulina i obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Crnobori iz Banjola te slane sardele koje su pripremljene u sklopu Fažanske male akademije soljenja sardela.

Pun pogodak bila i je svojevrsna atrakcija koju su uprilicili organizatori - barka na snijegu koja je na istarske štandove privukla stotine gostiju. Za dobru atmosferu na Krvavcu pobrinuo se pazinski harmonikaš Nikola Mogorovic koji je istarsku pjesmu orio po slovenskom brdu.


Podijeli: Facebook Twiter