Istarski gonici u svjetskom vrhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Bratislavi je nedavno održana svjetska izložba pasa svih pasmina, na kojoj su šampioni svijeta postali istarski gonici - oštrodlaka Cana vlasnika Emila Modrušana iz Kašcerge i kratkodlaka Nera Porecana Livija Pastorcica, dok su ostali psi iz hrvatske reprezentacije osvojili titule CACIB i R.CACIB. Radi se o dva oštrodlaka gonica Edija Borine iz Loborike i Claudija Raucha iz Pule te još jednom Pastorcicevom gonicu kratke dlake.

Na smotri je sudjelovalo trideset tisuca pasa, što je dosad najveci broj. Selektor hrvatske reprezentacije za gonice bio je Puljanin Milan Culinovic, saznali smo iz umaškog kluba "Istarski gonic", koji je natjecateljima pružio veliku potporu, zajedno s Hrvatskim kinološkim savezom.

- Putem naših autohtonih pasmina prezentirali smo svijetu naše nacionalno blago i državu. Zahvaljujem svim našim vodicima te smatram da su se uloženi trud i vrijeme isplatili, jer smo se vratili zadovoljni vrhunskim rezultatima i osobnim doživljajima, puni volje i entuzijazma za daljnji rad. Boravak na svjetskoj izložbi za svakog je kinologa veliki uspjeh i poticaj za još bolji rad i uzgoj vrsnih jedinki našeg autohtonog blaga, rekao je Culinovic.


Podijeli: Facebook Twiter