Istarski glazbenici u lovu na Indexe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poceo je prvi krug glasanja za nominacije za regionalnu muzicku nagradu Indexi koja se dodjeljuje glazbenicima s podrucja bivše Jugoslavije. Medu nominiranima nalazi se mnogo glazbenika iz Hrvatske, posebice iz Istre.

Tako su u najatraktivnijoj kategoriji za rock&all album godine nominirani Dogma za album "Dogma 3", zatim Gustafi za "Chupacabru", vodnjansko-pulski Popeye za "Cijenu slobode" te Tamara Obrovac za "Necu više jazz kantati". Iz te kategorije izdvajamo još i nominaciju Josipe Lisac za album "Živim po svom", Psihomodo Popa za "Jee! Jee! Jee!" te Riblje corbe za "Minut s njom".



U kategoriji pop albuma godine nominirana je, izmedu ostalih, i pulska grupa Nola s albumom "Iznad oblaka". U istoj su kategoriji i Toše Proeski, Crvena jabuka, Meri Cetinic, Natali Dizdar, Tedi Spalato i drugi.

Zanimljiva je i kategorija koncertnog dogadaja godine u kojoj je nominiran Rovinjež sa zagrebackom adresom - Tony Cetinski za rasprodani dvodnevni koncert u zagrebackoj Areni u svibnju prošle godine, te Dino Merlin za koncert koji je lani održao u pulskoj Areni u okviru desetog Histria festivala.



Posebna nagrada, jednostavno nazvana Prva nagrada, dodjeljuje se za albume prvijence izdane 2009. godine. Tako su se u rock&all kategoriji, izmedu ostalih, našli albumi prvijenci pulskog kantautora Mora Rolla (Gori svijet), medulinske grupe Sakramenski (Kuntenat) te grupe Voland le Mat (Faustopojke).

Treba napomenuti da je ovo tek prvi krug glasanja u kojem ce clanovi programskog vijeca i posjetitelji internetskih stranica nagrade www.indexi.ba ili www.davorin.ba, glasati za svoje favorite. Nakon toga ce se, na temelju zbroja glasova, napraviti konacna lista nominacija te slijedi drugi i završni krug glasanja nakon cega ce se znati ovogodišnji pobjednici.



Inace, za nagradu Indexi ove godine konkurira 19 albuma iz Bosne i Hercegovine, 46 iz Hrvatske, 30 iz Srbije, dva iz Makedonije i tri iz Slovenije. Za "Prvu nagradu" u igri je ukupno 49 albuma, i to pet u Bosni i Hercegovini, 27 u Hrvatskoj, 15 u Srbiji, te po jedan u Makedoniji i Crnoj Gori.


Podijeli: Facebook Twiter