Istarski glazbenici nastupaju za pomoć djeci s teškoćama u razvoju

Berba 2013. bit će jedna od boljih za malvaziju
Berba 2013. bit će jedna od boljih za malvaziju

Humanitarni koncert "Istra biskupu Dragutinu Nežiću" na kojem će se prikupljati pomoć za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju "Hoću-mogu" održat će se, u organizaciji Caritasa Porečke i pulske biskupije u subotu 2. prosinca s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija. Program i ciljeve ovog humanitarnog koncerta na konferenciji za novinare najavili su ravnatelj biskupijskog Caritasa Željko Zec i koordinator koncerta Željko Mrak.

Na koncertu će nastupiti Limena glazba Pazin, vokalno-instrumentalni sastav Kerubini iz Raše, grupa mladih Sv. Mihovil iz Žminja, te mladi istarski pjevači Nina Fakin, Nina Buršić, Cristina Lubiana, Ivana Prodan, Dominik Draguzet, Nikolina Kuhar, Petra Kuhar, Luka Krulčić i Nikola Lovrinić. Ulaznice se po cijeni od 30 kuna prodaju po svim istarskim župama, a na dan koncerta na blagajni sportske dvorane Pazinskog kolegija.

Udruga Hoću-mogu, čiji će rad biti potpomognut sredstvima prikupljenima na ovom humanitarnom koncertu, okuplja devedesetak članova iz cijele Istre, i od svoga osnivanja prije dvije godine provodi niz projekata kojima se djeca s teškoćama u razvoju osposobljavaju za uspješnije svladavanje školovanja, ali i snalaženje u svakodnevnom životu. K tome, ova udruga jedina u Istri provodi terapije za djecu s neurološkim smetnjama, te pruža niz drugih usluga koja djeca s teškoćama u razvoju ne mogu dobiti u redovnoj zdravstvenoj i socijalnoj skrbi. Humanitarni koncert "Istra biskupu Dragutinu Nežiću" posvećen je također 70. obljetnici uspostave Pazinske administrature te 40. obljetnici ujedinjenja istarske crkve. U sklopu koncerta također će se istarskim osnovcima, srednjoškolcima, studentima i doktorantima uručiti i stipendije Zaklade blaženi Miroslav Bulešić. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter