Istarski domovi zdravlja traže ginekologa

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon što je nedavno iznenada preminuo pulski ginekolog Roki Gjoni, ostalo je upražnjeno jedno mjesto ginekologa, voditelja ginekološke ordinacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Puli i to u zdravstvenoj stanici na Verudi. S obzirom da su potrebe velike, da svaki od liječnika ima i više od sedam tisuća pacijentica, da je i dosad bilo problema s pronalaženjem ginekologa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, nametnulo se pitanje kako će sada ovaj gubitak nadomjestiti Istarski domovi zdravlja.

- Mi smo, prije svega, raspisali javni natječaj, kojeg smo oglasili u Narodnim novinama, a putem kojeg smo željeli naći ima li zainteresiranog i "gotovog" ginekologa na tržištu rada koji bi bio spreman doći raditi u Pulu i preuzeti tu ordinaciju. Na žalost, nakon provedenog natječaja, postalo nam je jasno da to nitko ne želi, odnosno da se nitko nije niti javio na natječaj pa smo bili primorani tražiti druga rješenja, rekao nam je ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić.

Tako su, dodao je, zahvaljujući dobroj suradnji s pulskom Općom bolnicom i voditeljem kao i liječnicima s ginekologije, pronašli jedno privremeno i prijelazno rješenje dok ne riješe pitanje stalnog ginekologa.

- S bolnicom je tako dogovoreno da svaki dan u ordinaciju dolazi jedan njihov ginekolog i na taj smo način zadržali ordinaciju, a pacijentice nemaju potrebu tražiti druge ginekologe. Istovremeno smo zatražili od Ministarstva zdravlja da nam odobri jednu specijalizaciju, ali tu govorimo o jednom dugoročnom rješenju od barem šest godina, jer se oko godinu dana "izgubi" na raznoraznoj papirologiji, a sama specijalizacija traje potom pet godina pa na dolazak novog specijaliste ginekologa treba čekati, rekao nam je dr. Ivančić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter