Istarski derbi: Rukometaši Poreča ugošćuju Umag


Kolo prije kraja Premijer lige rukometaša sve je jasno, u borbi za prvaka države igrati će aktualni prvak PPD Zagreb, Nexe, Varaždin, Dubrava, Poreč i Umag. Dakle, Istra će imati dva predstavnika među elitom hrvatskog rukometa i povlasticu da pritom dva susjedska derbija budu još začinjenija te ponude prave rukometne fešte.

Ždrijeb lige je htio da se iste momčadi sastanu i večeras, na ligaškog dijela sezone. Tako će igrači trenera Saše Ilića s jedne te Borisa Lisice s druge, od 20 sati na parketu "Velog Jože" igrati  istarski derbi bez bodovnog značaja. No prilika je to da si "opipaju puls" pred predstojeća dva susreta u Ligi za prvaka.

- Nakon susreta u Buzetu, igramo još jedan istarski derbi, susret posebnog naboja. Naravno da je u pitanju prestiž, pa su već kroz tjedan počela neka međusobna podbadanja, tako da se stvara pozitivna atmosfera. Ipak smo svi mi na neki način povezani.

Pahanić i ja smo neko vrijeme igrali u Umagu, trener Ilić je godinama bio tamo, tako da su sve to pozitivne i prijateljske stvari koje doprinose da i ti susreti budu više od igre - rekao je Vedran Mataija, dodajući kako sama utakmica za njih ipak ima određenu rezultatsku važnost. - U slučaju naše pobjede, a poklope li nam se ostali rezultati, mogli bi ponovno uloviti drugo mjesto. Donijelo bi nam to gostovanje u Varaždinu u prvom kolu, dok bi, ako ostanemo treći, u prvom susretu išli u Našice. (Mladen PILAT)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter