Istarski derbi Premijer lige: Poreč - Umag 22:23

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 21. kola Premijer lige rukometaša: Poreč - Umag 22:23 (14:10).

Nakon 60 minuta velike borbe istarskog derbija, onako bez pardona, pravog muškog rukometa, u središnjem krugu na centru igrališta "Velog Jože" pobjednički ples otplesali su rukometaši Umaga koji su golovima Ćosića u zadnjim minutama uspjeli prvo sustići, a u zadnjim sekundama i prestići domaćina koji je sve dotad bio u vodstvu. No, usprkos silnoj motivaciji pokazalo se ono čega se domaćin pribojavao, klupa je bila prekratka da izdrži teret derbija i važnosti susreta, na što se nadovezalo i isključenje Marića uoči završnice.

Bez Mataije i Huljine te Rađakovića koji je nedovoljno oporavljen bio samo podrška s klupe, otišli su tako bodovi put Umaga, bodovi kojima su se prvi susjedi sada učvrstili na četvrtoj poziciji, dok je Porečanima Liga za prvaka sve dalja.

Tako se na koncu u junaka susreta pretvorio bivši Porečan Marko Ćosić, a prethodno je umaški napad vukao odlični Ravnić koji je bio najbolji strijelac s devet postignutih golova. Kod domaćina, najbolji je strijelac bio Perić sa šest golova, no on je bio i tragičar susreta jer se poskliznuo kod izvođenja sedmerca i propustio priliku da u 49. minuti donese domaćinu prednost od četiri gola razlike, a odličan je na golu bio i Marko Car. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter