Istarski borac udario temelje naslovu prvaka Hrvatske

Kad krene 120 kg mišića… - Damir Islambašić (M. ANGELINI)
Kad krene 120 kg mišića… - Damir Islambašić (M. ANGELINI)

Judaši Istarskog borca upisali su četiri pobjede na isto toliko susreta održanih u Pattinaggiu u sklopu prvog kola Prve hrvatske lige. Takvim su učinkom udarili temelje da nakon dva druga mjesta, osvojena 2010. i 2011. godine, ponovno u svoj grad donesu naslov momčadskih prvaka Hrvatske, dostignuće koje su ostvarili 2008. i 2009. godine.

Hoće li im to poći za rukom saznat ćemo već sljedećeg vikenda, kad će se u Dubrovniku održati drugi, ujedno i završni krug Prve hrvatske judo lige, koji će Istarski borac dočekati s maksimalnih osam bodova na svom kontu, čak šest više od Dubrovnika 1966, kluba koji im je u zadnje dvije godine "preoteo" naslov prvaka.

Dubrovčani su i pred ovogodišnje prvenstvo bili papirnati favoriti, no u Pulu su stigli bez svojih glavnih uzdanica, bosanskohercegovačkog reprezentativca Amela Mekića, europskog prvaka, te najboljeg hrvatskog judaša Tomislava Marijanovića. Stoga su upisali poraze i protiv domaćina i protiv judaša Dalmacijacementa i Dugava, čime su se oprostili od trećeg uzastopnog naslova prvaka Hrvatske.

Istarskom borcu tako će glavni suparnik u drugom krugu biti Kaštelani, koji su, uz minimalni poraz od Puljana, upisali tri uvjerljive pobjede.

- Kad su samo domaće snage u pitanju, mi smo uvijek među najboljima i to smo i ovaj put potvrdili, a sad idemo u Dubrovnik po potvrdu naslova, rekao je nakon dobro odrađenog posla Damir Islambašić, sa svojih 27 godina već pomalo veteran među golobradim judašima Istarskog borca.

"Očekivali smo da će protivnici stići sa zvučnim pojačanjima, ja sam se osobno i pripremao za njih, no oni nisu došli u Pulu. To ne znači da netko od njih neće nastupiti u Dubrovniku, ali nakon ovih rezultata teško da to može puno toga promijeniti. Za nas je ispalo kao po najboljim željama, nastupili smo pomlađeni i za naše klince ovo natjecanje je bilo prava stvar, jer su se pokazali u super svjetlu, potvrdili da dobro rade i da će u budućnosti biti još bolji", istaknuo je Islambašić. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter