"Istarski borac" drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz sudjelovanje 500 natjecatelja iz 45 europskih klubova, u talijanskom gradicu Spilimbergu održan je tradicionalni judo turnir za sve uzraste. U jakoj medunarodnoj konkurenciji, boje najveceg hrvatskog poluotoka branili su judaši "Istarskog borca", 12 mladih kadeta i dva kadeta, koji su u ukupnom zbroju bodova zauzeli odlicno drugo mjesto, iza celjskog "Sankakua", prikupivši pritom deset medalja - cetiri zlata, tri srebra i tri bronce.

U uzrastu kadeta nastupili su Deni Lisjak (do 55 kg) i Vedran Seretin (do 60 kg). Seretin se s tri pobjede plasirao u finale u kojem je tijesno poražen od domaceg predstavnika, dok je Lisjak s omjerom od dvije pobjede i dva poraza na kraju zauzeo peto mjesto. Medu mladim kadetima led su probili borci u kategoriji do 40 kg u kojoj je "Istarski borac" imao dva predstavnika. Uspješniji je bio Andrej Del Treppo koji je s omjerom od tri pobjede i jednog poraza zauzeo trece mjesto, dok je Nikša Markovic ostvario po dvije pobjede i dva poraza te natjecanje završio na petoj poziciji. I u kategoriji do 45 kg pulski klub imao je dvojicu boraca, Sinišu Smoljanica koji je s dvije pobjede i jednim porazom na kraju bio treci te Jasena Zenzerovica koji je s jednom pobjedom i dva poraza ostao bez plasmana.

Prvo zlato Puljanima je donio Tin Mihael Capar koji je s uvjerljive tri pobjede trijumfirao u kategoriji do 55 kg, da bi u sljedecoj kategoriji, onoj do 60 kg, bilo videno pulsko finale u kojem je Matija Mitrovic bio uspješniji od klupskog kolege Dominika Družete. Odlican je bio i Mateo Kliba u kategoriji do 66 kg te s cetiri pobjede osvojio prvo mjesto. U kategoriji do 73 kg Puljani su nastupili s trojicom boraca i "okupirali" pobjednicko postolje. U klupskom finalu Matej Grubiša je bio uspješniji od Filipa Ušica, dok se nakon polufinalnog poraza od Ušica, pobjedom u borbi za trece mjesto utješio Luka Duplancic Maretic. U najtežoj kategoriji, +81 kg, Puljanin Marko Gabrovec ostvario je jednu pobjedu i dva poraza te na kraju osao bez plasmana.


Podijeli: Facebook Twiter