Istarski bendovi na 35. Ri Rocku

Anger (Arhiva)
Anger (Arhiva)

Ri Rock nije mrtav. U razorenom Palachu koji ove godine slavi 45. godina postojanja u petak 13. prosinca započinje jubilarno 35. izdanje najdugovječnijeg festivala demo bendova u regiji. Na ovogodišnji Ri Rock se prijavilo tridesetak bendova, a članovi Udruge Ri Rock odabrali su dvadeset najboljih iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Nastupit će Another Decade i We Stand United iz Labina, Atmosfera iz Skrada, Epicentar iz Jadranova, Godsbane iz Crikvenice, Anger, Mortal Divinity i ovRHa iz Pule, TarzanPanter iz Lokava te Bludni batler, Cut the Cord, Muhe bez glave, GreenMill, Longhare, Lost Lucid, PHC, Plodna voda, Proklet, Šum i Zli Man iz Rijeke.

U petak će u ulozi gostiju nastupiti kultna riječka grupa Grč koja je nedavno proslavila 31. rođendan te riječki velikani doom metala Ashes You Leave koji obilježavaju 18 godina postojanja i slave reizdanje prvih pet albuma. U subotu 14. prosinca gosti će biti legende underground scene, riječki Pasi, te gosti iz Siska, grupa Pištolj na gumene metke.

Tri najbolja benda i ove godine nagrađuje Music Centar: Euromusic Agency, a novost je da će prva tri benda te još tri naknadno odabrane grupe dobiti priliku nastupiti na sljedećem Student Day Festivalu. (I. KOCIJAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter