Istarski band aid pjeva "Pokreni se"

Sa snimanja spota "Pokreni se" u studiju 3 Radio Pule
Sa snimanja spota "Pokreni se" u studiju 3 Radio Pule

Sutra u 20 sati u Multimedijalnom centru Luka premijerno će biti prikazan prvi od tri videospota za pjesmu "Pokreni se", u organizaciji udruge Probudi se, ex Facebook Humanitarci, a u sklopu akcije nazvane "Glazbom protiv siromaštva" u koju su uključeni brojni istarski izvođači.

Cilj ovog projekta je pomoći skloništima za beskućnike, korisnicima pučkih kuhinja i osobama s najvišim stupnjem invaliditeta u Hrvatskoj. Organizatori ističu da je akcija također usmjerena i na buđenje svijesti te pokretanje svih struktura našeg društva - iz svijeta glazbe, sporta, kulture, obrazovanja te drugih - oko međuljudske solidarnosti, koja je u ovo vrijeme više nego potrebna, a za poticanje takvog pristupa najbolji je način pjesma.

- Istarski glazbenici, autori te izvođači raznih žanrova iskazali su solidarnost uključivši se u ovu glazbenu akciju koja će se prvi put iz Istre proširiti na ostatak Hrvatske, ističu organizatori.

Pjesma pod imenom "Pokreni se" tako se snima u tri različita glazbena aranžmana, i to u verziji s izvođačima iz Istre, nacionalnoj verziji, u kojoj će sudjelovati poznati izvođači s hrvatske glazbene scene te u opernoj verziji. Za spotove za svaku od tri navedene verzije pobrinula se MedVid produkcija. Po završetku snimanja objavit će se i CD koji će sadržavati sve tri verzije u audio i videoformatu te će kompletan prihod od prodaje ići za pomoć ugroženim i potrebitim skupinama.

Izvođači iz Istre koji su se uključili u ovaj veliki band aid su zbilja brojni, riječ je o jakim imenima istarske pop, rock, etno, hip-hop, hard rock/heavy metal i punk rock scene. Glazbenici čiji se glas čuje u pjesmi su Lidija Percan, Sale Veruda, Gabriela Galant-Jelenić, Tamara Obrovac, Bruno Krajcar, Anelidi, Edi Maružin, Alen Vitasović, Tasha, Marinela, Đana Šegon, Greg, Vedran Šilipetar, Vesna Nežić-Ružić, Serđo Valić, Livio Morosin, Robertino, Davor Terzić, Franko Krajcar, Sergio Pavat, Goran Griff, Alen Lazarić, MC Shadow, Cannone, Hrvoje Nenadić (Oliver Kovach), Debac (Flanger Danger), Darko Raić (Udav), Hamo (Mighty Zazoom), Duško Vujat (Monah), Ranko Svorcan (Atomsko sklonište), Nenad Todorović (052), Šuško i Ivan (Cirkus), Zbor Zaro uz vodstvo Linde Milani.

Instrumente sviraju bubnjar Elvis Pintar, basist Marko Kalčić, klavijaturist Leon Brenko, Alen Spada svira električnu, a Tonči Horvat Hus akustičnu gitaru. Horvat je autor glazbe, koji potpisuje i aranžman, dok je tekst napisao Damir Bošnjak iz udruge Probudi se. Pjesma je snimana u Studiju 3 Radio Pule, u studiju Triban u Bujama te u studiju Partyzan u Puli. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter