Istarski akvatorij: Policija u akciji protiv glisiranja


Pomorska je policija jučer provela još jednu preventivno-represivnu akciju ''Sigurnost na moru''. Pojačane aktivnosti provodile su se na cijelom akvatoriju Istarske županije, s naglaskom na akvatorije turističkih naselja u kojima boravi najveći broj turista.

U akciji je sudjelovao i službeni helikopter čija je posada iz zraka uočavala prekršitelje i o njima obavještavala policajce na plovilima. Osim toga, helikopter je imao i preventivnu ulogu, s obzirom da je sama njegova pojava utjecala na sprječavanje glisiranja.

Policijski službenici utvrdili su 25 prekršaja, od čega 17 glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale i jedno glisiranje u luci. Svi počinitelji prekršaja bili su strani državljani.

Osim nepropisnog glisiranja, policajci su u ovoj akciji utvrdili tri obavljanja rekreacijskog ribolova bez dozvole, jedno neoznačavanje pozicije ronjenja pri podvodnom ribolovu, jedno neoznačavanje ribolovnog alata parangala, jedno izbjegavanje granične kontrole te jedan nezakoniti boravak u Republici Hrvatskoj.  (GI, PU Istarska)


Podijeli: Facebook Twiter