Istarske škole i vrtici bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarske osnovne škole i vrtici ove godine nece uci u završnicu ekološko-edukativne akcije "Volim Hrvatsku" koju provodi Hrvatska turisticka zajednica jer je tema njihovih radova promašena. Tu nam je informaciju priopcila Ines Paškvan-Kangler iz HTZ-a na upit koji od istarskih škola i vrtica dolaze na završnu dodjelu nagrada najboljih radova 29. lipnja u Krapini.

- Naša ovogodišnja tema bila je "Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode", a pristigli radovi iz Istre radeni su na temu "Z bicikleton po Istri". Jednostavno, nismo ih mogli prihvatiti jer tema ne odgovara, rekla nam je Kangler Paškvan.

Temu je školama i vrticima proslijedila županijska Turisticka zajednica. Direktor TZ-a u odlasku Tomislav Popovic napominje da je ocito došlo do nesporazuma u komunikaciji.

S druge strane, Tamara Ninkovic, koja je u TZ-u zadužena za provodenje aktivnosti akcije "Volim Hrvatsku", rekla nam je da se, kao i prethodnih godina, pokušalo objediniti obje akcije te da je školama i vrticima dana tema "Z bicikleton uz more, potoke, potocice, rijeke".

- Temu za našu eko-akciju odredili smo još u veljaci, a temu za "Volim Hrvatsku" dobili smo tek u ožujku. Pokušali smo ih na najbolji nacin uklopiti. Dosad to nikad nije bio problem jer su teme HTZ-a uvijek bile apstraktnije. Druge cemo se godine pokušati bolje koordinirati, rekla nam je Ninkovic.

Bez obzira na to što nece u Krapinu, najbolji radovi bit ce nagradeni i izloženi, i to na završnici akcije "Neka moja Istra blista" u nedjelju u Šijanskoj šumi. U kategoriji vrtica prvo je mjesto osvojio Djecji vrtic Veruda, drugo mjesto pripalo je skupini Loptici Djecjeg vrtica Monte Zaro, dok je treceplasirana bujska skupina Biserici.

Kod osnovnih škola prvo je mjesto pripalo OŠ Marije i Line iz Umaga za skupni rad ucenika šestog razreda u sastavu: Lejla Hodžic, Ana Turina, Brajan Hrvatin i Marijana Kozlovic. Matea Kos, ucenica šestog razreda OŠ Ivana Batelica iz Raše, došla je do drugog mjesta, a treceplasirani su ucenici drugog razreda OŠ »Bernardo Parentin« iz Poreca.


Podijeli: Facebook Twiter