Istarske poduzetnice na konferenciji u Otočcu


Na konferenciji o ženskom poduzetništvu koja se održala jučer u HGK - Županijskoj komori Otočac sudjelovale su i članice ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Istarske županije. Komora kao institucija doprinosi razvoju poduzetničkih aktivnosti žena i jačanju njihove uloge u gospodarstvu putem edukacija, sudjelovanja u izradi strateških dokumenata, organizacije poslovnih susreta i umrežavanja te je upravo s tim ciljem održana današnja konferencija. 

Istra je, kako je istaknuto, što se tiče poduzetništva žena visokorazvijena regija iz koje proizlaze uspješne poduzetničke priče, a ogranak Kruga za Istarsku županiju od osnivanja podupire ŽK Pula. Također, istarske poduzetnice i menadžerice vrlo su aktivne i prepoznate i na nacionalnoj razini te su u više navrata dobitnice prestižnih nagrada i priznanja, poput ovogodišnje nagrade poduzetnici godine Vesni Grubešić iz Loborike.  

- Županijska komora Pula ima tradicionalno dobru suradnju s Ličko-senjskom županijom. Također, poduzetnici Ličko-senjske županije svake se godine kvalitetno predstave na gospodarskoj izložbi Histria koja se u veljači održava u Puli, istaknula je predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić koja je na konferenciji predvodila delegaciju poduzetnica iz Istre.  

Od članica delegacije valja istaknuti i Vesnu Žmak koja dužnost direktorice u tvrtki Sipro d.o.o. Umag obavlja duže od 30 godina. Također, na konferenciji se predstavila i Davorka Šajina iz agroturizma Ograde koja je okupljenima predstavila projekt zaštite pazinskog cukerančića. (B. PETROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter