Istarske muke s telefonskim vezama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eri brze i svima dostupne komunikacije Aldo Pištan iz Kaštela vec gotovo pet mjeseci nema telefonske veze. On nas je pozvao mobitelom nakon što je u nekoliko navrata kvar prijavljivao T-Comu.

Ljubazan je odgovor iz Hrvatskog Telekoma redovito stizao e-mailom, a osloboden je i placanja mjesecne pretplate od sijecnja do ožujka, no telefon i dalje ne može koristiti.

- Nakon velikog nevremena telefonski kabel je pao, odnosno spustio se na krošnju stabla, i veza je prekinuta. Pocetkom studenog prvi sam put prijavio kvar i on je tada uklonjen. Medutim, obavijestili su me da ce trebati dodatno sanirati mrežu. Telefon je opet prestao raditi pocetkom prosinca i od tada se nitko nije pojavio, ispricao nam je Pištan.

Od službe za korisnike T-Coma smo saznali da ce preko vikenda vidjeti o cemu se radi.

Telefonski stup u Vodnjanu, na Vodnjanskoj cesti preko puta benzinske crpke, vec je duže od mjesec dana nakošen i opasno nagnut nad dvorištem u cijoj se blizini nalazi djecji vrtic. Pri jacoj buri ili nevremenu stup bi se mogao srušiti na ogradu ili obližnju prometnicu. Žitelji koji su se obratili našoj redakciji kažu da su, buduci da je stup u nadležnosti T-Coma, nebrojeno puta kontaktirali tu tvrtku, no nisu dobili povratnu informaciju, a ni stup nije saniran.

Precesti su problemi s infrastrukturom fiksne telefonije na podrucju Istre, a posebno se to odnosi na telefonske stupove koji padaju, cesto za zimskih hladnoca i bura, a da ne budu svi i sanirani.

Djelatnike T-Coma cesto za popravke moraju pozvati sami korisnici, a prepreka je i ako nemaju fiksni telefon da bi prijavili kvar.(K. FLEGAR, P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter