Istarske delicije u avionima Croatia Airlinesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stanciji Meneghetti kod Bala u petak je predstavljen menu s istarskom jelima i vinima koja ce se od 1. travnja pa u iduca tri mjeseca servirati na svim letovima Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines okrenula se suvremenim trendovima u svijetu te je odlucila putnicima ponuditi i prezentirati Hrvatsku putem gastronomije. Za prvu promociju odabrala je istarske delicije, koje im je sa svojim kuharima pripremio poznati istarski ugostitelj Tullio Fernetich, vlasnik restorana San Rocco iz Brtonigle.

- Pripreme za ovo trajale su gotovo šest mjeseci. Pripremili smo jednu istarsku pricu koja nudi 20-ak jela, od onih najjednostavnijih kao što je feta istarskog pršuta pa do boškarina i crnog tartufa. Kada su me pozvali, nisam se dvoumio te smo mi iz San Rocca njihovo osoblje poducavali kako pripremiti i posluživati jela. Ona se spremaju na zemlji, a nude u zraku, izjavio nam je Fernetich, koji je ujedno na celu europske udruge mladih restoratera koja okuplja oko 350 najboljih europskih restorana.

Od njega doznajemo da ce se posluživati i istarska maslinova ulja, rakije te vina Franka Kozlovica i Ivice Matoševica. Putnici u avionima ce istarsku pricu moci vidjeti i na monitorima, a svaki ce dobiti i prigodnu brošuru.

Uz brojne goste prezentaciji su prisustvovali Srecko Šimunovic, glavni direktor Croatia Airlinesa, Hrvoje Ivekovic, voditelj projekta novog koncepta servisa, Saša Špiranec, vinski strucnjak, Miro Plišo, vlasnik stancije Meneghetti te Tullio Fernetich.


Podijeli: Facebook Twiter