Istarske delicije, jazz i ples

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici pulske turisticke zajednice i poduzeca Tržnica predstavili su zajednicki organiziranu manifestaciju pod nazivom Uskrs u gradu.

Kako je navela Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a u subotu, 23. travnja, ispred zgrade Tržnice (kod fontane) održat ce se prezentacija istarskih delicija i suvenira. Prema rijecima Renata Perca, direktora Tržnice, rijec je o manifestaciji koja je zapocela još lanjske godine, a kojoj je cilj privuci što više kupaca na tržnicu. S obzirom da stiže ljepše vrijeme prezentacije i degustacije preselit ce se iz zgrade tržnice na otvoreno.

Tako ce se u subotu prije Uskrsa Puljanima ali i turistima, od 9 do 13 sati predstaviti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Krsan s proizvodima od lavande, Gordana Kolic sa suvenirima od modelirane žice, obrt Pegaz s nakitom i suvenirima od maslinova drva. Tomažova konoba predstavit ce svoj pršut, OPG Terlevic suhe kolace i zacinsko bilje, a OPG Fiore ulje i marmelade. Stancija Kumparicka predstavit ce kozje sireve, Nadija Radola suvenire od kamena, Sergio Bile vino, OPG Bodiš med, a Saleva & Medea brendovi nudit ce svoje maslinovo ulje i vino.

U sklopu manifestacije na Gradskoj ce tržnici od 10 do 11 sati nastupiti i Jazz quartet s promenadnim koncertom dok ce se od 11 do 12 sati na trgu Portarata održati program Plesnog studio "Zaro".

Na naš upit koliko turista ocekuje Pula u dane Uskrsa Cinkopan Korotaj navela je kako su, prema trenutnim informacija, ove godine dosta podbacili Talijani, inace najcešci turisti u predsezoni, u dane Uskrsa.

- Teško je procijeniti koliko ce turista stici u naš grad jer ce mnogi na produženi vikend, ako vrijeme bude lijepo, krenuti u zadnji cas. S obzirom da ove godine Uskrs pada dosta kasno te se spaja s praznikom Prvog svibnja, nadamo se da dobri rezultati u turistickom smislu ipak nece izostati, navela je Cinkopan Korotaj. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter