Istarska županija na Tjednu regija u Bruxellesu


Istarska županija je, putem svog predstavništva pri EU institucijama, aktivno uključena u organizaciju mnogobrojnih događanja u Bruxellesu povodom manifestacije Open Days 2013 - 11. Europski tjedan regija i gradova, koja se održava od 7. do 10. listopada, izvijestio je kabinet župana.

Istarska delegacija, na čelu sa županom Valterom Flegom, u kojoj su i pročelnik za međunarodnu suradnju i EU poslove Oriano Otočan, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti i pročelnik za gospodarstvo i EU projekte Grada Vodnjana Ezio Pinzan, sudjelovala je danas u Europskom parlamentu na konferenciji o perspektivama teritorijalne suradnje 2014-2020. s posebnim osvrtom na očekivanja nakon ulaska Hrvatske u EU.

Konferenciju je otvorio hrvatski eurozastupnik Marino Baldini, ujedno pokrovitelj ovog događanja.

U jutarnjim satima se istarska delegacija sastala s predstavnicima Stalnog predstavništva RH pri EU zaduženima za poljoprivredu i ruralni razvoj te ribarstvo. Raspravljalo se o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, o procesu dodijele europske oznake izvornosti Istarskom pršutu i drugom.

Na drugoj lokaciji održan je bilateralni susret istarske delegacije pod vodstvom župana Flega i delegacije vlade Vojvodine predvođene predsjednikom vlade Bojanom Pajtićem.

Za danas su predviđeni i radni sastanci s predstavnicima češke pokrajine Usti, poljske regije Lodzkie, te s Peterom Freidrichom, ministrom za europske i međunarodne poslove njemačke federalne države Baden-Wurttemberg. (GI, foto IŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter