Istarska županija dodijelila stipendije 41 studentu


S istarskim studentima preddiplomskih, diplomskih i stručnih studija koji su svojim znanjem i rezultatima, dakle ocjenama to zaslužili te tako udovoljili županijskom pravilniku o dodjeli stipendija danas je istarski župan Valter Flego potpisao ugovor o stipendiranju u akademskoj godini 2013./2014. U iznosu od 1.100 kuna mjesečno, stipendiju će primati 41 student, što je 11 više nego lani. Interes za dodjelu bio je i ove godine velik, zahtjev za stipendiju u Istri je predalo ukupno 286 studenata.

- Izuzetno mi je drago što smo unatoč teškoj situaciji uspjeli povećati broj stipendista s dosadašnjih 30 na 41 te na taj način barem malo pomogli našim mladim ljudima koji uče i obrazuju se. Usmjereni smo na ulaganje u znanje, u budućnost, odnosno oplemenjivanje života studenata tijekom cijele godine.

Pokazalo se da vrijedni studenti dolaze iz svih krajeva županije, odnosno da je ona takvima teritorijalno dobro pokrivena. Na nama je da otvaramo nova radna mjesta, ali i razvijamo pulsko sveučilište, odnosno otvorimo kampus te poduzmemo druge značajne aktivnosti s ciljem olakšanja studiranja. Naime, sredstva za stipendije najbolje su uložena sredstva, koja će se višestruko vratiti, no one i obvezuju na predani rad, a od njihovih se korisnika očekuje da poslije završenih studija doprinesu prosperitetu svoga kraja, rekao je između ostalog župan Flego.

Ovogodišnji dobitnici stipendija su: Franco Grbac, Ana Folo, Katarina Ferenčić, Barbara Jurki, Vedran Cirak, Verner Vlačić, Luka Bulian, Goran Jelić-Čižmek, Robin-Ivan Capar, Vanesa Šuran, Nikolina Oroz, Andrea Lakošeljac, Anja Hula, Ana Majić, Gaia Božac, Alenka Mikolić, Tonka Mohorović, Kristina Stojšić, Ana Damijanić, Fabian Gjoni, Sandi Šegota, Marina Brajković, Goran Rumin, Nina Stopar, Natali Načinović, Ivan Čeh, Matea Prenc, Ana Vretenar, Matej Gljušćić, Manuel Manzin, Filip Šain, Marin Tomić, Ivana Petrušić, Tin Mihael Capar, Tina Radosavljević, Silvana Blažina, Aida Glavinić, Marin Kačan, Ana Klanjac, Marin Čiković, Dina Rizvić.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju u sjedištu Istarske županije prisustvovali su zamjenica župana Viviana Benussi, županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan te pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter