Istarska zimska liga: Miljenko Grozdanić obranio titulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S okusom domaće klobasice završilo je jučerašnje deveto, ujedno i posljednje druženje ove zime trkačica i trkača. Posljednju rundu 11. sezone Istarske zimske lige otrčali su gledajući pored staze prve vjesnike proljeća.

Za razliku od "normalnih" posjetitelja supetarske manifestacije "S klobasicom u Europu" koji su kupili ulaznicu i ušli u izložbeno prodajni prostor, 300-tinjak trkačica i trkača "upad" na feštu zaslužili su na stazi duljine 7.000 metara koja se protezala supetarskim zaseocima, gdje je ovisno o mjesnim prilikama bilo asfalta i makadama. Treći put u sezoni na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo Tin Šošić iz AK Istra. Drugi je ciljem prošao Bojan Rapaj iz Rijeke, dok je treće mjesto dohvatio Duje Marić iz TK Pula.

Oproštajna utrka sezone, čiju je organizaciju potpisala Općina Sveti Petar u Šumi, bila je i prilika da se obznane imena ukupnih pobjednika lige, gdje su godine velika prednost, a ne hendikep, kako se naziva ta ljestvica. Tako je lanjsku titulu pobjednika obranio Miljenko Grozdanić iz AK Albona.

Prema već ustaljenoj tradiciji, otrčali su u nedjelju i klinci svoje utrke, na 200, 400 i 800 metara, ovisno o uzrastu, i tako dali do znanja da Zimska liga ima nasljednike i time budućnost, čemu se nadaju i organizatori kojima je ove godine rekordnih 710 natjecatelja, koliko ih je nastupilo kroz devet kola, najveća nagrada. (M. PILAT /Snimio Milivoj MIJOŠEK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter