Istarska turisticka ponuda u Parizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica Istarske županije proteklog tjedna predstavila je Istru i njezine turisticke potencijale pariškoj publici. Zajedno s vodecim istarskim hotelskim kompanijama nastupila je na poslovnom sajmu Le monde a Paris - Pro, dok se u Veleposlanstvu RH u Parizu održala radionica s francuskim poslovnim subjektima.

U sklopu te radionice, koja je organizirana u suradnji s predstavništvom Hrvatske turisticke zajednice u Parizu, Ozren Grbavcic iz županijskog TZ-a predstavio je turisticku ponudu poluotoka. Brojnim francuskim predstavnicima agencija i novinarima prezentirana je i istarska gastronomija na temu "Istra na bruschetti". Kuhari Franko Mocko i Kristijan Milanovic kreirali su meni cija je glavna ideja bila sažimanje tradicijskih namirnica i modernog nacina njihovog pripremanja i prezentiranja. Održala se i degustacija malvazije i terana buzetske vinarije Piqentium. Tom su prilikom predstavnici Arenaturista, Istraturista, Maistre, Plave lagune te Valamara francuskim poslovnim subjektima predstavili vlastite kapacitete i mogucnosti poslovne suradnje.

Hotelijeri su ujedno nastupili na sajmu Le monde a Paris - Pro, koji se ove godine održao prvi put. Sajam je zamišljen kao mjesto susreta profesionalnih turistickih subjekata poput autobusnih prijevoznika i agencija te pružatelja raznih drugih usluga, prvenstveno smještaja. Nastupilo je 500 izlagaca, a sajam je posjetilo oko 4.500 posjetitelja medu kojima su najbrojniji bili predstavnici francuskih agencija, autobusnih prijevoznika i turoperatora.


Podijeli: Facebook Twiter