Istarska turistička ponuda "jednostavno sve bolja"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čak pet tradicionalnih godišnjih nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Simply the best ove jeseni stiže u Istru! Ovu nagradu od 2009. godine dodjeljuju krovna Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia u pet stalnih i jednoj promjenjivoj kategoriji, a u procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora. 

Nagrade u brojnim kategorijama 

Nagrade se dodjeljuju u kategorijama Ugostiteljski objekti (s potkategorijama Objekti s ponudom tradicijske hrane i pića, Izletišta, te Smještajni objekti u urbanom prostoru); Manifestacije (s četiri potkategorije: Manifestacije utemeljene na lokalnoj tradiciji i običajima, Manifestacije usmjerene na eno-gastronomsko ponudu, Tematska događanja višednevnog trajanja, te Velike manifestacije); Putničke agencije; Inovativni i kreativni projekti u turizmu; Osobe; a promjenjiva kategorija ove je godine bila Kultura s potkategorijama Muzeji, te Zbirke i izložbe.

Istarski dobitnici ovogodišnje nagrade Simply the Best su hotel Peteani u Labinu, koji je nagrađen u potkategoriji smještajnih objekata u urbanom prostoru; u kategoriji Manifestacije odnosno u njenoj potkategoriji manifestacija sadržajem usmjerenih na eno-gastronomsku ponudu nagrađen je rovinjski Istra gourmet festival; u kategoriji putničkih agencija za suradnju s lokalnom zajednicom nagrađena je agencija M-G Express iz Kanfanara; a uz Turističku zajednicu općine Žminj koja je nagrađena u kategoriji Inovativni i kreativni projekti u turizmu, za seriju manifestacija inspiriranih lokalnom tradicijom, u istoj je kategoriji nagrađena i Turistička zajednica Općine Fažana za Malu ribarsku akademiju Sardela s pratećim nizom kreativnih sadržaja. 

Dvostruko premašen lanjski učinak 

Ukupno je ove godine za cijelu Hrvatsku dodijeljeno 39 nagrada Simply the best, a svečana dodjela ovih priznanja održat će se u sklopu službenog programa turističke burze PUT 16. studenoga u hotelu Park u Splitu. Istarski turizam može biti zadovoljan ovogodišnjim ishodom dodjele nagrade Simply the Best, jer je prošlogodišnji učinak premašen skoro dvostruko. Podsjetimo, prošle su godine od istarskih kandidata nagrade Simply the best dodijeljene kanfanarskoj Jakovlji u kategoriji manifestacija, pulskoj agenciji Uniline travel u kategoriji putničkih agencija, te Turističkoj zajednici Istarske županije za aplikaciju Gourmet Wine Lovers u kategoriji inovativnih projekata u turizmu.

(Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter