Istarska stranka umirovljenika uz IDS-HNS-Zelene-BDSH

Predstavnici stranka potpisali sporazum (M. ANGELINI)
Predstavnici stranka potpisali sporazum (M. ANGELINI)

Koaliciji IDS-HNS-Zeleni-BDSH danas se pridružila Istarska stranka umirovljenika (ISU) čiji su predstavnici nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore podržali i koalicijskog kandidata za župana Valtera Flegu.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je da suradnja s ISU-om i dosad bila odlična, osobito na području socijalne politike, rekavši da su njihovi programi usklađeni po pitanju zaštite prava umirovljenika i realizacije projekata koji će toj populaciji osigurati bolji društveni položaj.

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško je konstatirao da će partnerstvo s IDS-om dodatno potvrditi zalaganja stranaka, a to su prije svega zaštita i bolji položaj umirovljenika i svih socijalno ugroženih, ali i regionalizam. Istaknuo je da su u IDS-u prepoznali kvalitetnog partnera jer se ta stranka dugi niz godina zalaže za očuvanje istarske baštine i multikulturalnost, rekavši da je IDS lokomotiva razvoja Istre.

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Željko Ivančić konstatirao je da ova koalicija ima najboljeg kandidata za župana jer je Valter Flego operativac i čovjek koji ima dovoljno snage i znanja realizirati sve ono što je započeo.

Širenje koalicije pohvalila je i predsjednica županijske organizacije Zelenog saveza Gordana Ferenčić koja je napomenula da Zeleni u ovom savezu prije svega zastupaju izgradnju trećeg bloka termoelektrane Plomin na plin, dok je Redžep Raimović iz BDSH-a kazao da mu je izuzetno drago što su se priključili umirovljenici te da koaliciju očekuju nova proširenja.

Kandidat za župana Valetr Flego istaknuo je da se kroz svoj program zalaže za podizanje kvalitete života osobe treće životne dobi, izdvojivši pritom jačanje skrbi umirovljenika kroz pomoć u kući i rješavanje problema s kojim se susreću domovi za starije i nemoćne osobe. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter