Istarska skijaška karavana sa Zoncolana seli na Krvavec

Tomislav Popović iz Vrsara pobjednik je 8. otvorenog prvenstva Pule i Poreča (V. BUGARIN)
Tomislav Popović iz Vrsara pobjednik je 8. otvorenog prvenstva Pule i Poreča (V. BUGARIN)

Tomislav Popović iz Vrsara pobjednik je 8. otvorenog prvenstva Pule i Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce koje se ove subote održalo na talijanskom skijalištu Zoncolan ponad Ravascletta u talijanskoj regiji Friuli Venezia Gulia. Ova se utrka vozila u sklopu kupa Istre u veleslalomu koji je ove godine doživio svoje 5. izdane. Prva utrka vozila se u Tarvisiu u organizaciji Ski kluba Umag, ova prekjučerašnja u organizaciji Ski kluba Poreč i Zeatursa iz Pule, a treća završna utrka 12. ožujka vozit će se na slovenskom Krvavcu.

U ukupno osam kategorija na Zoncolanu se takmičilo 38 natjecatelja rekreativaca iz Istre i Rijeke koji su ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Eni Celić, druga je bila Malu Celić, a treća Ema Božić, sve iz Umaga. U kategoriji dječaka najbrži je bio Andrea Milohanić ispred Nice Celića i Marka Bokavšeka iz Umaga. Kod juniorki najbrža je bila Olga Visintin iz Umaga. Puljanin Matija Milohanić je slavio u kategoriji juniora. Kod dama pobjedu je odnijela Tijana Pavelić iz Pule ispred Irene Komnenović iz Kastva. U kategoriji seniora najbrži je bio David Celić iz Umaga. Drugo mjesto osvojio je Ivan Štefek, a treće Andrej Renko, svi iz Umaga. Kod veterana zlatnu medalju osvojio je Vrsaran Tomislav Popović, srebro je pripalo Saši Celiću iz Umaga, a bronca Igoru Borini iz Pule. U posljednjoj kategoriji starijih veterana najbrži je bio Marijan Široka ispred Dubravka Grgić i Silvana Renka, svi iz Umaga.

Podijeli priznanja i pehara uz mnogobrojne goste prisustvovao je pulski gradonačelnik Boris Miletić. Prema riječima organizatora ove utrke na Zoncolanu je ovog vikenda bilo više od 200 skijaša iz Istre. Lijepo vrijeme i dobra snježna podloga omogućili su odličan provod za istarske skijaše koji sve više dolaze na ovo malo julijsko skijalište. Zoncolan je naime, nama jedno od bližih skijaških destinacija te je zbog toga privlačan za Istrane, posebno Puljane koji svakog siječnja dolaze na provod i zimske radosti.

Finale kupa Istre 12. ožujka

Skijaški klub Istra iz Pule organizira završnicu Kupa Istre u veleslalomu za rekreativce u subotu 12. ožujka na slovenskom skijalištu Krvavec. Tijekom trodnevne Istarske fešte na Krvavcu istarski skijaši će, nakon dvije odvožene utrke, odskijati i onu finalnu. Nakon trke na Krvavcu nastupit će i folkloraši iz Raklja, vitezovi iz Savičente, a svoje će proizvode prezentirati maslinari poljoprivredne udruge Ulika iz Medulina. Usto, predviđena je i degustacija pršuta, kobasica i drugih istarskih delicija. (C. B. GALIĆ, snimio Toni BRKIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter