Istarska rivijera: Marcan jedini Hrvat u polufinalu

Dino Marcan (M. MIJOŠEK)
Dino Marcan (M. MIJOŠEK)

Dino Marcan ostao je jedini hrvatski predstavnik u polufinalu rovinjskog turnira Istarske rivijere. Marcan je u današnjem četvrtfinalu svladao srpskog tenisača Laslu Djerea i danas će u 11 sati na terenu broj 1 vizu za finale tražiti u dvoboju s drugim nositeljem Gerardom Granollers-Pujolom. Španjolac je spriječio hrvatski obračun u polufinalu pobijedivši Duju Kekeza, osvajača porečkog turnira, a svoj nastup u četvrtfinalu zaključio je i Joško Topić za kojeg je također koban bio Španjolac, šesti nositelj Oriol Roca Batalla.

Marcan danas neće imati puno vremena za odmor jer ga odmah po okončanju pojedinačnog polufinalnog meča, na istom terenu čeka i finale parova. Bit će to hrvatski dvoboj prvih i drugih nositelja u kojem će se Marcanu i Antoniju Šančiću, koji su danas nadigrali Portugalca Oliveiru i Nijemca Torebka, suprotstaviti Topić i Tomislav Draganja. Drugi nositelji su nastup u finalu izborili pobjedom nad njemačkom kombinacijom koju su činili Krawietz i Uhlig.

Rezultati četvrtfinala, pojedinačno: Roca Batalla (6) - Topić 2:6, 7:6 (2), 6:2, Rath (3) - Cervantes Huegun 3:6, 6:3, 6:1, Marcan - Djere 6:3, 7:6 (5), Granollers-Pujol (2) - Kekez 7:5, 6:1. Parovi, polufinale: Marcan/Šančić (1) - Oliveira/Torebko (4) 7:6 (5), 7:6 (4), Draganja/ Topić (2) - Krawietz/Uhlig 6:3, 6:4. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter