Istarska rivijera: Ispali svi Hrvati

Borut Puc
Borut Puc

Nema više hrvatskih tenisača na porečkom turniru 41. izdanja Istarske rivijere. Boruta Puca, posljednjeg Hrvata u pojedinačnoj konkurenciji, porazio je u četvrtfinalu Čeh Jaroslav Pospišil sa 6:3, 6:1 i tako izborio plasman u polufinale u kojem neće biti nijednog nositelja. Posljednjeg postavljenog tenisača, Mađara Attilu Balasza, u najneizvjesnijem četvrtfinalnom susretu svladao je Slovak Filip Horansky.

Danas su na rasporedu bili i polufinalni ogledi u konkurenciji parova u kojima su poražena oba hrvatska para. Puca i Joška Topića svladala je bolivijsko-čileanska kombinacija Dellien i Rios, dok su od Porečana Kristijana Mesaroša i njegovog partnera Mladena Mitka bolji bili Talijani Brizzi i Giorgini.

Sutra se program nastavlja u 11 sati i prvi će na teren izići Grozdanov i Caruso, potom je na rasporedu drugo pojedinačno polufinale u kojem će se sastati Pospišil i Horansky, a nakon njih, ne prije 14 sati, započet će finale parova.

Rezultati, singl, četvrtfinale: Grozdanov (Bug) - Giorgini (Ita)

6:2, 2:6, 6:3, Caruso (Ita) - Mečir (Slk) 6:2, 3:6, 7:6 (6), Pospišil (Češ) - Puc (Hrv) 6:3, 6:1, Horansky (Slk) - Balazs (Mađ, 2) 7:6 (1), 6:7 (5), 6:3. Parovi, polufinale: Brizzi (Ita)/Giorgini (Ita) - Mesaroš (Hrv)/Mitak (Hrv) 6:2, 6:1, Dellien (Bol)/Rios (Čile) - Puc (Hrv)/Topić (Hrv) 6:4, 6:4. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter