Istarska pivovara planira modernizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U buzetskoj gospodarskoj zoni Mala Huba 2 Istarska pivovara planira izgradnju tehnološki najmodernije pivovare vrijedne 30 milijuna eura. Otvaranjem novog pogona kapaciteta pola milijuna hektolitara gotovog piva godišnje zaposlilo bi se 78 radnika i time smanjila nezaposlenost te povecali proracunski prihodi.

Zemljište u Maloj Hubi Gradu Buzetu darovala je država pa je, polazeci od pisma namjere, od pulskog Coina narucio analizu troškova i koristi novog projekta. Vijecnici su je jednoglasno prihvatili te zadužili gradski Odjel za gospodarenje prostorom da pripremi dokumentaciju za pokretanje postupka prodaje nekretnina i raspisivanje javnog natjecaja s time da pocetna cijena ne može biti niža od 2,4 milijuna kuna, koliko je uloženo u zonu zahvata.

Ugovorom o darovanju državnog zemljišta Buzet se, rekao je gradonacelnik Valter Flego, obvezuje darovane nekretnine privesti namjeni u roku od tri godine, a u slucaju njihove prodaje, dobivena sredstva koristiti za gospodarski razvoj buzetskog podrucja, stoga ce se analiza zajedno s odlukom o raspisivanju natjecaja dostaviti Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva te Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Flego je naglasio da nije rijec o zoni koja se može odmah staviti u funkciju jer je komunalno neopremljena, bez vode, struje, kanalizacije te prometnica. Nezgodno je, rekao je, i to što se ne zna ni koliko ce neto površine u prodaju jer su u tijeku izmjene i dopune urbanistickog plana uredenja.


Podijeli: Facebook Twiter