Istarska pivovara jedina u Hrvatskoj s IFS certifikatom

Istarska pivovara lider je u proizvodnji piva u PET ambalaži (M. ANGELINI)
Istarska pivovara lider je u proizvodnji piva u PET ambalaži (M. ANGELINI)

Istarska pivovara d.o.o. recertificirala je IFS certifikat (International Food Standard) te je još uvijek jedina hrvatska pivovara koja posjeduje ovaj certifikat. IFS standard, kako doznajemo, nudi brojne prednosti za tvrtke koje teže k izvrsnosti u kvaliteti, sigurnosti hrane i zadovoljstvu kupca, te osigurava konkurentnu prednost na tržištu. Istarska pivovara recertificirala je standard s visokih 96,25 posto, čime je ostvarila takozvani Higher Level.

Uspješna certifikacija

Tim je povodom ovu malu pivovaru, koja osigurava najvišu moguću razinu kvalitete svojih proizvoda, posjetila i predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Jasna Jaklin Majetić. Tehnička direktorica tvrtke Nensi Vojsković Mijatović

informirala je predsjednicu Županijske komore Pula kako je Istarska pivovara 2014. godine po prvi puta uspješno certificirala IFS standard.

IFS standard dobiven je za sve faze proizvodnje piva i radlera, kao i za sve vrste punjenja (staklene i PET boce te bačve). Do tada je tvrtka godinama uspješno implementirala i ostale standarde, poput ISO 9001, ISO 14001, HACCP koji u domeni opskrbe piva za strane lance nisu imali potrebnu težinu, te je kroz IFS standard uveden jedinstven standard za osiguranje kvalitete i sigurnosti hrane.

Inače, Istarska pivovara lider je u proizvodnji piva u PET ambalaži te drži gotovo 90 posto svih kupaca na području Hrvatske za koje rade privatne marke. U cilju promocije proizvoda Istarska pivovara, napomenuto je tijekom susreta, redovito sudjeluje na sajmovima u organizaciji Županijske komore Pula i HGK-e, kao što su Histria, Obrtnički sajam Istre te akcija Kupujmo hrvatsko.

- Sa stalno rastućim zahtjevima svih naših kupaca, a osobito velikih trgovačkih lanaca koji su sveprisutni u Hrvatskoj, te vodeći računa o mnogobrojnim zakonskim zahtjevima koji prate proizvodnju prehrambenih proizvoda, u čiju domenu spada i proizvodnja piva, postalo je nužno za očuvanje svih poslova uvođenje jedinstvenog standarda za osiguranje kvalitete i sigurnosti hrane.

Prednosti za tvrtke

Rukovođeni tom mišlju, Istarska je pivovara lani po prvi puta uspješno certificirala IFS standard kao jedina pivovara na području Hrvatske, navela je jučer direktorica Vojsković Mijatović, dodajući kako je tvrtka dobila IFS standard za sve faze proizvodnje piva i radlera, kao i za sve vrste punjenja, što u njihovu slučaju podrazumijeva staklenu bocu volumena 0,2l, 0,33l te 0,5l, PET bocu 1,8 l i 2 l te bačve od 25 30 i 50 litara.

Kako pojašnjava, IFS standard provjerava i zahtijeva da različiti elementi tvrtkinog sustava kvalitete i sigurnosti hrane budu dokumentirani, primijenjeni, održavani i neprekidno poboljšavani. Poseban akcent se pritom stavlja na tehničku i tehnološku spremnost u pogledu sigurnosti hrane, dokumentiranost svih procedura i uputa, razinu nadzora sustava, mjere koje se poduzimaju u slučaju nesukladnosti, provođenje korektivnih mjera, te podatke o sljedivosti, a sve u funkciji sigurnosti hrane i potrošača kao krajnjeg konzumenta. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter